RAHVUSLANE

Rahvuslane

laupäev, 28. juuni 2014

USA asepresident Biden: 'homoõigused' on olulisemad kui austus kultuuriliste traditsioonide vastu



USA asepresident Joe Biden ütles teisipäeval tehtud avalduses, et nn homoõiguste kaitsmine on tsiviliseeritud rahvaste defineerivaks tunnuseks ning et see tuleb seada olulisemale kohale kui austus rahvuslike kultuuriliste tavade ja traditsioonide vastu.

Biden kinnitas kohtumisel kodumaiste ja teistest riikidest pärit homoaktivistidega, et president Barack Obama korraldusel on USA välispoliitikas ja välisabis väga oluline koht lesbiliste, homoseksuaalsete, biseksuaalsete ja transs-sooliste inimeste õiguste edendamine kõikjal maailmas.

“Mind ei huvita, milline teie kultuur on,” sõnas Bidan ca 100-le külalisele, keda ta võõrustas oma ametiresidentsis. “Ebainimlikkus on ebainimlikkus on ebainimlikkus. Eelarvamused on eelarvamused on eelarvamused.”

Biden, kes on kerkinud president Obama administratsioonis esile nn homoliikumise ühe peamise eestkõnelejana, ütles et USA valitsusasutuste töötajatele on antud korraldus teha "homoõiguste" toetamisest ja levitamisest välismaal prioriteet.



USA asepresident Joe Biden on homoliikumise kirglik eestkõneleja. Tema sõnul on homoliikumise püüdluste edendamine kõikjal maailmas USA välispoliitiline prioriteet.


Biden hoiatas, et riikidel, kus nn LGBT inimeste õigusi ei edendata, “tuleb ebainimlikkuse eest maksta hinda.” Vastuvõtul viibinute seas olid homoliikumise juhtfiguuride kõrval ka Ühendkuningriigi, Rootsi, Taani ja Islandi suursaadikud.

Sama päeva hommikul sedastas Valge Maja rahvusliku turvalisuse nõunik Susan Rice, et USA jaoks on homoseksuaalide õiguste kaitse kõige suuremaks inimõiguste alaseks väljakutseks maailmas. Biden nimetas aga nn homoõiguste küsimust “meie aja kõige olulisemaks kodanikeõiguste küsimuseks”.

Ka USA saatkond Tallinnas on järjepidevalt ja jõuliselt toetanud homoliikumise pürgimusi nii Eestis kui Baltimaades laiemalt. 2013. aasta kevadel heisati Kentmanni tänava saatkonna hoone fassaadil solidaarsuse märgiks kõrvuti USA lipuga ka homoliikumise sümbolina kasutatav vikerkaarelipp.

2014. aasta aprillis tegi aga USA saatkond avalduse, millega väljendati toetust kooseluseaduse läbisurumise püüdlustele Riigikogus – avaldus tehti 16. aprillil ehk päev enne eelnõu üleandmist Riigikogu menetllusse. Mitmete asjatundjate sõnul kujutab selline avaldus endast rahvusvahelise õigusega vastuolus olevat sekkumist Eesti Vabariigi siseasjadesse. Varem on USA Tallinna suursaatkonna töötajad osalenud in corpore homoparaadil Riias.

Loe lähemalt siit.



Allikas: http://www.decivitate.ee/?news_id=2335

Vt seonduval teemal:

1 kommentaari:

Anonüümne 28. juuni 2014, kell 17:41  

J. Biden ...Cameron kui McCain jt on ka nn eesti rahvuskonservatiivide , eriti Martini ideelised gurud. Tumedanahaliste geifiilne Army jt
Vastuolu! Eesti eeskujuks saavad olla vaid tugevad rahvusriigid nagu L-Korea , Jaapan ,,, isegi Soome aga mitte homfiilne mustanahaline US.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP