RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 11. juuni 2014

Valimiskampaania ja ESM


money_burningValimiskampaania on läbi ja koos sellega ka minu järjekordne katse aktualiseerida eestlaste meeles Euroopa Stabiilsusmehhanismi ja sellest tuleneva maksukohustuse teema.
Kogemus, mille ma sellest sain oli, et armsad kaasmaalased suhtuvad sellesse probleemi täiesti külmalt!
Kedagi ei huvita ESM seni (Sic!), kuni neile isiklikult pole arvet esitatud. Kuid siis on hilja – head kaasmaalased!
Lauri Hussar küsis ERR’i Valimisstuudios, et kas me siis ei tahagi olla Euroopaga solidaarsed?
Kuid mõelgem siinkohal, kellega me siis tahame olla solidaarsed? Kas me tõesti tahame olla solidaarsed Euroopa kõrgepalgaliste pankuritega peale seda kui nad olid „laenuraha lennukilt külvamise“ järel nende kätte hoiule antud raha sõna otseses mõttes ära põletanud?
Selle „raha põletamise“ kohta leiate infot nii minu blogist (vt Orjastatud Euroopa esitlust ja Pankurite pettusest ) kui ka eestikeelsest Wikipediast (vt märksõnu: Don Quijote lennuväli või Kreeka korruptsioon).
Siinkohal tuleks meenutada, et kui algul räägiti Euroopas panganduskriisist, siis peale 2010. aasta 11. maid – mil Kreeka kukkus enda poolt kaevatud auku – nimetati see kähku ümber „riikide võlakriisiks“ ning pankade roll selles draamas unustati!
Pean siinkohal tunnistama, et lisaks elanikkonna – või vähemalt selle ühe osa – avalikele protestidele saatsin ma ka isiklikult kõigile Riigikogu liikmetele kirjaliku meeldetuletuse, et neile ei ole antud volitust määrata meid igavesse võlaorjusse. Ja hiljem ka isiklikult avaliku “kirja Presidendile” (leiate selle teksti siitsamast blogist). Kõigele vaatamata hääletasid Riigikogu liikmed ESM’iga ühinemise lõpphääletusel selle poolt, et Sina hea lugeja ja mina peame edaspidi üheskoos maksma kinni kõik kahjud, mida ahnusest pimestatud pankurid suudavad tekitada.
Ehk nagu hea Lauri Hussar ütles – meie Riigikogu liikmetel jätkus „solidaarsustunnet“ ning rahandusminister Jürgen Ligi ja rahanduskomisjoni esimehe Sven Sesteri juhtimisel tormasid nad appi Euroopa pankuritele.
Praktikas tähendas see, et nad toppisid Euroopa „rahapõletajatest pankurite“ taskud uuesti maksumaksjate – s.t ka sinu, hea lugeja ja minu poolt makstud – raha täis. Ja kõik see vaid selleks, et nad saaksid alustada uut kõrgejoonelist lendu, mille järel meilt küsitakse veelgi rohkem raha.
Kas keegi oskaks öelda, kuidas selgitada armsatele kaasmaalastele, et me oleme tõsise „s… sees“. Tuletaks veel kord meelde, et iga eestimaalase arvelt on juba „investeeritud“ ESM’i 115 eurot ning me oleme Riigikogu otsusega võtnud enesele kohustuse tasuda 7 päeva jooksul veel lisaks 1220 eurot – kui arve saabub!
Ja kui pankuritel on ka see raha ära põletatud, siis saadetakse meile uus arve, mille me Riigikogu liikmete poolt võetud otsuse tõttu peame taas kinni maksma sõnagi lausumata. Tõsi hr Jürgen Ligi nimetab seda “investeerimiseks”!
ESM’i asutamisega ja temale antud erakordsete õigustega on loodud pretsedent, millele analoogset võib leida vaid sajandite tagusest ajast. ESM on nagu iidne imperaator, mis on kõrgemal kõikidest seadustest ja millel on piiramatu maksustamise (ametlikus keeles: investeeringute nõudmise) õigus.
Ei maksustamisele ilma hääleõiguseta oli põhimõte, mille inglased kehtestasid 1215 aastal isevalitsejast kuningaga sõlmitud Magna Charta lepingu läbi! Sellest sai demokraatliku valitsuskorralduse ja vaba turumajandusega Euroopa üks alustalasid.
Kuid nüüd – ESM pretsedendiga on need alustalad murtud, mistõttu on meil nüüd õigus hüüda vaid: Elagu uus Euroopa Isevalitseja!

Kurvastusega Teie Paul Tammert

Allikas: http://paultammert.wordpress.com/2014/06/11/valimiskampaania-ja-esm/


0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP