RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 4. juuni 2014

Valimisteks 22 000 eurot kulutanud Helme-partei: riigikogusse jõudmine on täiesti reaalne!

www.DELFI.ee

Eurosaadikud
Foto: Tiit Blaat

"Töötame visalt ja järjekindlalt selle nimel, et riigikogusse saada. Usun, et see on täiesti teostatav," ütles Delfile EKRE liider Martin Helme Delfile eurovalimisi hinnates.
"Raha on selleks kindlasti vaja, kuid oleme realistid ja anname aru, et meie vahendid saavad järgmistel valimistel olema jätkuvalt mitu korda väiksemad võrreldes riigikogu praeguste erakondadega. Riiklik rahastamine on lihtsalt nii seatud. Mis puutub küsimusse, et kas "piisav" raha garanteeriks, siis on väga raske panna numbrit paika, mis on piisav. Ma usun, et ühest hetkest alates muutub kulutatav summa üha ebaefektiivsemaks ehk hääle-euro suhe järjest ebasoodsamaks," kinnitas Helme. "Tegeleme hetkel kokkuvõtete tegemise ja analüüsiga, samuti rahastamise teemaga. Hetkel pole keegi mingeid pakkumisi teinud, kuid usun, et peale eurovalimisi on meil kergem toetajaid leida."
Tema sõnul pole EKREle keegi otseselt liitumisettepanekuid teinud, kuid tunda on siblimist poliitilisel maastikul nii selles osas, mis on riigikogus, kui selles osas, mis pole.
"Meile on selge, et riigikogu valimiste eel tuleks kasuks, kui praegused opositsioonilised jõud koostööd teeks, suhtume sellesse ideesse tõsiselt ja avatult. Samas saab koostöö aluseks olla ikkagi sarnane maailmavaade, mitte ainult ühine antipaatia kartellierakondade vastu. Ma näiteks ei kujuta ette kuigi suurt ühisosa Silver Meikariga," lisas ta. "Peame end tsentrist paremal olevaks konservatiivseks ja rahvuslikuks jõuks. Oleme Eesti kaitsmise partei."
EKRE pole oma eurovalimiste eelarvet veel lõplikult kokku löödud. "Peame kahjuks kandma kampaaniakuludesse ka kautsjoni, see on 21 300 eurot. Väli- ja telereklaam oli suurusjärgus 22 000 eurot, vast tuleb pudipadi arveid juurde mõne tuhande eest. Kulutasime vähem, kui algne eelarveplaan oli, meil oli ette nähtud 25 000," möönis Helme.

See leht on trükitud DELFI internetiväravast
Aadress http://www.delfi.ee/archive/article.php?id=68790803

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP