RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 15. juuli 2014

Maasikas, sa magus mari



Olen olnud Tartu Hoiu-laenuühistu liige juba üle viie aasta. Ühistust sain teada interneti kaudu, kui ühel hetkel tekkis soov asendada kodune muruniitmine tootlikuma tegevusega. Tuttava talupidaja soovitustel otsustasin hakata tegelema maasikakasvatusega. Siiamaani pole otsust olnud vaja kahetseda. Ühistu abil sai soetatud kogu vajalik tehnika, et alustada maasikakasvatusega. Sinna sisse kuulusid ka mõni tuhat maasikataime.
Kogu asjaajamine Tartu Hoiu-laenuühistuga on alati kulgenud väga ladusalt. Kiirus, sõbralik suhtumine ja personaalne lähenemine on minu jaoks need põhjused, miks ma olen eelistanud Tartu Hoiu-laenuühistut suurpankadele. Lisaks on veel teadmine, et Ühistu elavdab ja toetab kohalikku majandust.
            Tänaseks olen maasikaistandust laiendanud ja rajamisel on väike vaarika- ja mustsõstraistandus. Mõlemast istandusest peaks juba sellel sügisel saaki saama. Alguses arvasin ekslikult, et kõige keerulisem on toodangu turustamine ja klientide leidmine. Tegelikult on veelgi keerulisem leida häid töötajaid. Leida tublid töötajad, kes oleksid valmis ka jaanipäevajärgsel hommikul maasikaid korjama, kui õhtune peoväsimus on veel kontides ja päike paistab lagipähe. Õnneks olen abi leidnud pereringist ja püsiklientidest. Kuna asun Tartu külje all, on see klientidele positiivne, sest kaup jõuab kiiresti letile ja klient saab alati kvaliteetse kauba soovitud ajal sobivasse kohta.
            Ettevõtte on laienenud lisaks Ühistu abile ka PRIA toel. Heameel on selle üle, et Ühistu tegevuse huvides olen juba teist aastat arveldanud vekslitega. Selle tulemusena tiheneb koostöö erinevate kohalike kauplejate ja tootjate vahel. Loodetavasti hoogustub tulevikus vekslitega kauplemine veelgi ning see muutub massiliseks.
            Mõeldes tulevikule, võin öelda, et taimekasvatusega lähiajal lõpparvet plaanis pole teha. Edaspidi on nii uued kui ka kõik endised kliendid oodatud maasikaid-vaarikaid ostma. Kui kõik läheb plaanitult, saab tulevikus pakkuda lisaks marjadele ka omatoodetud mahla ning siirupit. Lahendust ootab veel igatalvine küsimus: kui taimed lumevaiba all ja mahlad-siirupid laatadel realiseeritud, siis mida kasulikku saab teha, et oma päevi õhtusse saata? Mõtted liiguvad puittoodete renoveerimise ja taaskasutamise suunas. Millise lahenduseni jõuame, seda on veel praegu vara öelda.


            Kohe-kohe on jällegi algamas järjekordne marjahooaeg. Loodetavasti jätkub ilusaid ja magusaid maasikaid ning ka toredaid kliente. Kui olete huvitatud kodumaisest toodangust, võtke alates jaanipäevast ühendust telefoni teel (5167709) või kirjutage meilile ruttia7@hot.ee.

Ruth Pärlin
Tartu Hoiu-laenuühistu liige

 
Allikas: http://www.yhistupank.ee/files/uhistuleht_juuni_2014.pdf              

1 kommentaari:

Unknown 11. märts 2015, kell 14:59  

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-pos (amaah.credit.offer@gmail.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: ( maviscalos_laen_laenamine@outlook.com ). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

DO YOU NEED LOAN FOR PERSONAL BUSINESS? IF YES CONTACT OUR EMAIL ABOVE TO PROCEED WITH YOUR LOAN TRANSFER IMMEDIATELY OK.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP