RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 9. juuli 2014

Maloney: maailma rahasüsteem vahetub enne kümnendi lõppu

Tuntud rahandusajaloolane ja Rikka Isa seeria raamatu „Teejuht investeerimisel kulda ja hõbedasse“ autor Michael Maloney ütles portaalile PeakProsperity antud intervjuus, et maailma rahasüsteem vahetub veel selle kümnendi jooksul.
Maloney meelest on rahandusajalugu silmas pidades praegune olukord väga erakordne ja murettekitav. Ta arvab, et dollar on sellisel kujul elujõuline vaid mõne loetud aasta.
Olukorrale on tema sõnul kõvasti kaasa aidanud Föderaalreservi (USA keskpank) tegevus. „Föderaalreserv ei ole enam kastis, nad on lõksus. Majanduslikud tagajärjed sellisele olukorrale on möödapääsmatud. Kui USA dollar veel selle kümnendi lõpuks elus peaks olema, on ta täielikult muutunud.“
Rahasüsteemid vahetuvad Maloney sõnul keskmiselt iga 30-40 aasta tagant. 1971. aasta dollaristandardile eelnenud Bretton Woodsi süsteem kestis 28 aastat. Enne Bretton Woodsi kehtinud osalise kullatagatisega süsteem kehtis 30 aastat. Praegune rahasüsteem on vastu pidanud 43 aastat.
„Kümnendite jooksul on maailm liikunud olukorra poole, kus raha ei ole mitte üheski riigis mitte millegagi tagatud. Dollari ainuke tagatis on see, et USA valitsus lubab võla tasumiseks oma kodanikke tulevikus maksustada. Selline olukord on jätkusuutmatu.“
Maloney peab Föderaalreservi süsteemi korruptiivseks ning usub, et ühel institutsioonil ei tohiks USA-s nii piiramatut võimu olla. „Ühel organisatsioonil on tšekiraamat, mille balanss on 0 dollarit. Ometigi võivad nad osta ükskõik, mida tahavad, sest neil on võim luua piiramatus koguses valuutat. See on juba oma olemuselt korruptiivne,“ arvab Maloney.
„Ma usun, et uues rahasüsteemis on valuutal reaalne tagatis olemas. Enne seda toimub majanduses korrektsioon, mille sarnast pole inimkond kaua näinud. Viimase kolme rahasüsteemi vahetuse puhul mõjutas see vaid suuremaid panku. Seekord on saavad kõik seda tunda. Sa oled kas võitja või kaotaja, igaüks mängib seda mängu,“ võttis Maloney oma jutu kokku.

1 kommentaari:

Unknown 11. märts 2015, kell 15:03  

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-pos (amaah.credit.offer@gmail.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: ( maviscalos_laen_laenamine@outlook.com ). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

DO YOU NEED LOAN FOR PERSONAL BUSINESS? IF YES CONTACT OUR EMAIL ABOVE TO PROCEED WITH YOUR LOAN TRANSFER IMMEDIATELY OK.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP