RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 20. juuli 2014

MATTI ILVES: EL KEHTESTAB USA SURVEL UUSI SANKTSIOONE VENEMAA VASTU

Euroopa Liit kehtestab uusi sanktsioone Venemaa vastu ja teeb seda väga vastumeelselt, alludes siiski USA survele. Ega seal midagi uut esialgu ei ole milles 28 ELi riigipead tippkohtumisel kokku leppisid, ikka vaid reisikeelud ja pangakontode blokeeringud mõningate venelaste ning Ida-Ukraina ametnike vastu. Venelaste puhul aga välditakse tõelisi sanktsioone tippametnikele.

USA on läinud ise päris kaugele ja on koostanud nimekirja sanksioonidest Venemaa suurettevõtete ning pankade vastu, kuhu kuuluvad isegi naftakompanii Rosneft, Gazprombank ja relvade tootja kontsern Kalashnikov.

Nüüd ei jäägi E Liidul muud üle, kui hakata samuti kehtestama piiranguid ettevõtetele. Lepiti kokku, et Euroopa Komisjon peaks koostama nimekirja juuli lõpuks sanksioonide alla langevatest ettevõtetest.
Lisaks ELi esindajad leppisi kokku, et Euroopa Investeerimispank (EIB) ja Euroopa Rekonstruktsiooni- ja Arengupank (EBRD) ei tohiks kiita heaks uusi Venemaale suunatud projekte. Näib, et siiani ELi ja Venemaa koostöö toimis igati isegi selles vallas.
Selliste ettevõtelele ja pankadele tulevikus kehtestavates piirangutes ei leppinud osariikide juhid muidugi mitte üksmeelselt kokku, aga mida teha - peremehe USA tohutu surve.

Kasutatud allikas: http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2014/07/17/eu-beschliesst-neue-sanktionen-gegen-russland/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP