RAHVUSLANE

Rahvuslane

laupäev, 26. juuli 2014

MATTI ILVES: MIS SAAB MEIE HARIDUSEST?

Nüüd on täiesti selge, et meil on asutud tootma gümnaasiumides lauslollust, see näib olevat lausa omaette eesmäk. Tänavustel, kõigest kolmel lõpueksamil rakendati juba korda, kus abiturient pidi saama 100 punkti süsteemis eksami sooritamiseks vaid 1.(!) punkti.
Pange tähele, üks hindepall ja seda 100. palli süsteemis! Vanasti kehtinud 5. hinde puhul tuli eksam teha vähemalt hindele 3, seega tuleks eksam sooritada vähemalt 60. punktile või pallile. Aga 1 pall??

Sõbraga, kurvalt naerdes, arutasime seda uut eksamite sooritamise süsteemi ja jõudsime järeldusele, et eksami edukaks sooritamiseks tuleb vaid eksamiruumi kohale minna.
Kuid see pole siiski nii, sest kõigist pingutustest hoolimata oli eksamitel läbikukkunuid siiski 39, tähendab, nad ei suutnud saada isegi 1. punkti ja piirdusid ümmarguse nulliga.

"Õhtuleht " kirjutab: "Mõneti üllatavalt valisid lõpetajatest umbes pooled raske eksami (matemaatika, M.I.). Keskmine tulemus oli selle puhul 54, kergema korral 30,2 punkti. Raskema eksami valinute seas oli läbikukkujaid vaid kaks, ent kergema eksami tegijatest põrus lausa 35." Nagu näeme, on saadud keskmised punktid mõlema eksami puhul ebarahuldavad.
Saja punkti vääriliseks tunnistatud ülihäid koolilõpetanuid on Eestis esialgsete tulemuste järgi vaid 22. Olgu ka öldud, et kogu Eestis tegi eksameid ainult 9654 inimest.

Olukord on enam kui kurb. Aga USA välisminister John Kerry on ütelnud, et loll pole olla häbiasi sest meil valitseb demokraatia! Ka Eestis näib valitsevat sarnane "demokraatia".

Foto: Vallo Kruuser

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP