RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 8. juuli 2014

MATTI ILVES: ÜKS EESTLASTE KAOTATUD LAHING

Nüüd peab tõesti ütlema, et eestlased on kaotanud lahingu oma keele pärast siin Euroopa Liidu osariigis. Alles hiljuti kilkas Eesti suur juht, venelasest haridusminister Jevgeni Ossinovski "Vikerraadios", et menetlusel oleva kriminaalseaduse paranduse järgi ei saa enam Keeleinspektsioon karistada inimesi, kes ei oska eesti keelt vajalikul tasemel, mis on nähtud ette ametijuhendites.

Keeleinspektsioon on Haridus- ja Teadusministeeriumi valitsemisalas tegutsev valitsusasutus, mis allub otseselt Ossinovskile (seega, venelane juhib Eesti keelepoliitikat), nüüd pidi jääma inspektsiooni käsutusse vaid veenmismeetod ja motiveerimine keeleõppeks, kusjuures haridusminister ei selgitanud, milles see meetod seisneb ja kuidas seda kasutada.
Vanasti oli meil Keeleamet küllatlki suurte volitustega, selle tähtsust alandati ja muudeti see vaid keeleinspektsiooniks, mille tegevusest pole viimasel ajal midagi eriti kuulda. See käis nii: Juba 1989. aastal keeleseaduse elluviimiseks moodustati 23. novembril 1990. a riigiministri valitsemisalasse uus valitsusasutus - Eesti Vabariigi Riiklik Keeleamet. Aga vastavalt Vabariigi Valitsuse seaduse muutmise seadusele 11.12.1996 muutus Keeleamet 01. jaanuarist 1998 vaid Keeleinspektsiooniks Haridus- ja Teadusministeeriumi valitsemisalas.

J.Ossinovski on ka vastu osaliselt eestikeelsele õppele üleminekule venekeelsetes gümnaasiumides, väljendades oma seisukoha "Maalehele" nii: "Mitte hakata neile, kes on üheksa aastat õppinud vene keeles, kehtestama osaliselt eestikeelset aineõpet." Ta on juba ka rääkinud, et venekeelsete koolide osaline üleminek eestkeelsele haridusele tuleb üle vaadata, sest kõik koolid ei ole "võrdses seisus".
Ossinovski on asunud süüdistama venelaste halba eestikeele oskust vaid õpetuse halva tasemega koolis ja mitmesugustel kursustel, seega, süüdistab otseselt õpetajaid ja mitte venelasi, kes ei tunne eesti keele õppinise vastu piisavat huvi.

Lisan veel, et meil kostab ka üpris kaalukaid hääli teise riigikeele kehtestamiseks. Ütles ju pikaaegne arengufondi juht Ott Pärna: "Usun, et alates aastast 2015 on meil teemaks inglise keele tõstmine Eestis teise riigikeele staatusesse ning 2020. aastal see saabki teoks." Siis aga pole põhjust ütelda ära vene keelele ja ongi samasugune olukord kui oli kunagi tsaariajal - kolm kohalikku keelt.
____________________
Veel Ossinovskist: http://rahvuslane.blogspot.com/2014/03/matti-ilves-venelase-tous-eesti.html

8 kommentaari:

Mari 8. juuli 2014, kell 20:06  

Kuidas saab rääkida lahingust kui eesti rahva esindajad ise vastavaid seadusi koostavad ja ka vastu võtavad?

Matti Ilves 8. juuli 2014, kell 20:23  

Mari, need on reeturpoliitikud, kes seda teevad ja rahvas on nad valinud see on tõesti nii. Suurem osa eestlasi on otsekui pimedusega löödud.
Meil on 3 rahvuslikku erakonda, kes on võimelised seisma riigi ja rahvuse püsimajäämise eest, kuid kahjuks neid miljonärerakondade e. riigiparteide kõrval ei nähta.

kullerkupphelle@gmail.com 9. juuli 2014, kell 10:24  

Võimuritele on kasulik kui rahva massid on tölplased ja juhmlased: tee suur pidu ja las pidutsevad, siis on mõneks ajaks ju inimene üllas meeleolus ja ei nurise.

Mari 9. juuli 2014, kell 10:37  

Enne kui rääkida kaotusest, tuleks lahingut uuesti alustada. Küsimus on kuidas? Milline peaks olema see strateegia ja taktika, mis pimedaid valgustaks ja võidule viiks? On ju loogiline, et halva olukorra kirjeldused jmt. võitu ei too.

Anonüümne 9. juuli 2014, kell 11:40  

haridusminister ossinovski on kasahstani nomaadi juurtega, isa on raudtee globaalse ühenduse (uus siiditee: korea-hiina-kasahstan-orenburg-st.peterburg-tallinn-soome arctic corridor) võtmeisik. tall. linnavalitsuse kultuuri-hariduse abilinnapea kõlvart on samuti kasahstani-hiina-korea juurtega nomaad. mongoloidid ehitavad uus nomaadide maailm - new mongol empire - vaikse ookeanist kuni baltikumini välja. new uluss jochi. my ass.

Anonüümne 9. juuli 2014, kell 11:46  

hiinlased, kasahhid, korealased, jaapanlased, uiguurid , asiaadid kesk-aasiat, kaukaaslased, kaasatitürklased ruulivad tallinnas. www.etnoweb.ee. hiina-korea juurtega esinaine on abilinnapea ema. sellel perekonnal on vallata kogu pealinna kinnisvara (ehitus-lammutus-planeeringute otsused linnavalitsuse komisjonis vabaduse vlj).

Anonüümne 9. juuli 2014, kell 11:50  

india-singapouri tolaram grupp, preatonide&Co grupp, ukraina-israeli-kasaaria kogukond on tallinna linna suurimad kinnisvara omanikud. kasaaria khaaniriik hõlmas omalajal kaukaasuse, alamvolga, ukraina, kasahstani alad. nüüd vist tahetakse ehitada uus khasaaria riik musta merest balti mereni.

Anonüümne 15. juuli 2014, kell 13:47  

Mina usun, et koik on korras ja ei juhtu midagi, ei kao Eestlased ja Eestlus kuhugi. Me peame selle asja ikka väga persse keerama, oma riik on olemas, pohiseaduses Eesti keel kirjas. Hetkel on rahvustunde langus nagu tundub Eestis samas käib see asi lainetena, mingi aeg möödub ja tuleb jälle uus "ärkamisaeg" Eesti suhteline vaesus ja naabrite joukus tegelikult pigem positiivne rahvusaspektist, Joukas heaoluriigis on keskmiselt rahvuslus väga nork.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP