RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 31. juuli 2014

PAUL TAMMERT: Kuidas tuua elu maale tagasi ?


ipad-2-Nature31.07.2014.

Nagu eelnevast arutelust ilmnes, suretab elu maal välja tarbija, kes eelistab teha oste turgu valitsevate kaubanduskettide uhketest kauplustest suurtes kaubanduskeskustes!
Need kaubanduskeskused on tänapäeva katedraalid, milles inimesed käivad ringi harda näoga otsides sobivat altarit, millel ohverda oma raha meie uuele jumalale – MAMMONALE!
Selleks, et Eesti väikeettevõtja maakohas saaks tööd ja leiba on kolm võimalust.
1. TARBIJATE roll ja võimalus olukorda parandada on kõige suurem. Nemad määravad oma rahakotiga oste tehes, kelle äri õitseb ja kelle mitte! Seega kui tarbija ostaks alati kui võimalik Eesti kaupa, mis on toodetud väikeettevõtjate poolt, hakkaks olukord kohe muutuma.
Kuid tarbija ei saa seda teha, sest suurtes kettides pole väikeettevõtjate kaupa ja kui isegi on, siis ta ei suuda seda tuvastada, sest kaubakett müüb sisseostetud kaupa oma kaubamärgi all.
Maale, kaubale järgi minna on aga tarbijal ebamugav ja kallis ning otsemüügiga tegelevatelt ettevõtetelt ostmine pole pop, sest see ei paku shoppamise naudingut.
2. VÄIKEETTEVÕTJAD pääseksid oma kaubaga suurtesse kettidesse ja nad saaksid ka sellest hea tasu, kui nad hakkaksid oma toodangut turustama läbi ühistu.
Ühistu sellepärast, et selle omanikud on nad ise ning nii saavad nad ise kujundavad oma toodangu kvaliteeti, märgistust ja hinda. Tõsi kvaliteedi saavutamine eeldab oma kvaliteedi kontrolli ja konsultatsiooniteenistus loomist, mille kulud peavad nad ise kinni maksma.
Millegipärast eelistavad Eesti väikeettevõtjad hoopis tülitseda oma naabritega ja müüa oma toodang kokkuostjatele, kes realiseerimiskasumi oma tasku pistavad. Ja nii jäävadki väikeettevõtjad vaesteks ning lõpuks ka töötuks, erinevalt oma Lääne- ja Põhja-Euroopa kolleegidest.
3. KAUBANDUSKETID saaksid samuti muuta oma tegevusloogikat ja rajada ühe kesklao asemel kaheastmelise ladude süsteem. Viimasel juhul võiksid maakondlikud vahelaod võtta sisse oma maakonna väikeettevõtjate toodangu ja realiseerida selle kohapeal ning tuua kesklaost vaid importkaupu ning nende suurtarnijate kaupu, mida kohapealt hankida ei saa.
Selline lahend tähendaks aga seda, et sama kaubandusketi erinevates kauplustes oleksid erinevad kaubad ja võib-olla koguni erinevad hinnad.
See võib mitte meeldida tarbijatele ning see teeks kindlasti raamatupidamise ja laoarvestuse praegusest palju keerukamaks. Tõsi, arvutiajastul ei ole see eriti suur probleem ning on nutika töökorralduse korral suhteliselt väikeste kuludega lahendatav.
Siit siis küsimus heale lugejale:
Kuidas me siis taastame Eesti maaelu ja täidame maa lastega?

Allikas: http://paultammert.wordpress.com/2014/07/30/kuidas-tuua-elu-maale-tagasi/
_________________
Eelnev arutelu on SIIN.
M.I.

1 kommentaari:

Unknown 11. märts 2015, kell 14:47  

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-pos (amaah.credit.offer@gmail.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: ( maviscalos_laen_laenamine@outlook.com ). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

DO YOU NEED LOAN FOR PERSONAL BUSINESS? IF YES CONTACT OUR EMAIL ABOVE TO PROCEED WITH YOUR LOAN TRANSFER IMMEDIATELY OK.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP