RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 15. juuli 2014

PAUL TAMMERT: Kus on Eesti poliitikas kurja juur?


Kurja juur11.07.2014. Tallinnas

Mis on tänase Eesti ühiskonna probleemiks, mis ikka ja jälle ärritab rahvast ja põhjustab rohket meelepaha?
Eelnevate mõttearendustega tahtsin väita, et selle põhjuseks on bürokraatia ülemvõim ja selle juhtiva osa pürgimus tõusta eliidiks!
Kui me vaatame skandaale, mis ikka ja jälle puhkevad, siis on need sündinud valdavalt ametisse valitud poliitiliste ja palgatud elukutseliste ametnike tegevusest, mis ei teeni eesti maksumaksjate huve ning mida õige tihti võib klassifitseerida avalikuks või varjatud korruptsiooniks. Kuigi formaalselt võivad asjad olla JOKK !
Kuidas see sai niiviisi minna, kuigi me kõik tahtsime ju kõige paremat?
Kust algavad tänaste probleemide juured?
Minu arust on selle põhjuseks Põhiseaduse § 103, punkt 4, mis sätestab isikud, kellel on seaduste algatamise õigus. Loomulikult peab see olema igal Riigikogu liikmel, -fraktsioonil ja -komisjonil, kuid miks lisasid head Asutava Kogu liikmed sinna ka Vabariigi Valitsuse, ei saa ma mitte aru.
Ilmselt taheti kõige paremat – nagu ikka! Kuid tänu sellele punktile oleme me tänaseks jõudnud olukorda, kus Vabariigi Valitsusel on PLAAN kui palju seaduseelnõusid peavad ministeeriumid valmis vorpima ning Riigikogu on muudetud formaalseks tembeldajaks, kuna poliitiline võim on PARTEIDE käes.
Mis juhtuks, kui me tühistaksime Põhiseaduse § 103 punkt 4?
Ilmselt tähendaks see, et Justiitsministri kõrge ametkoha ja ka kogu ministeeriumi likvideerimist.
Osa seadusloomega tegelevatest ametnikest läheks Riigikogu teenistusse, kuid seal ei saaks nad enam luua OMA KORDA, vaid peaksid teenindama RAHVAESINDAJAID.
Erinevalt ametnikest ei peaks Riigikogu liikmetel olema huvi vorpida uusi seadusi ja “kehtestada korda” igas võimalikus inimtegevuse valdkonnas. Isegi siis, kui partei seda teha käsiks!
Justiitsministeeriumi likvideerimisel vabaneks ka kohtusüsteem täitevvõimu eestkostest ja järelevalvest! Kaoksid kahtlused, et täitevvõim sekkub õigusemõistmisse. Praegu tõusetub see kahtlus ikka ja jälle, kui asjasse on segatud kõrged poliitilised ametnikud või nende perekonnad või nende ettevõtted.
Noh ja prokuratuuri ja vanglad saaks rahulikult üle anda Siseministeeriumi haldusalasse. Seega oleks suur osa probleemist lahendatud ja kõik – peale soojast ametikohast ja kõrgest palgast ilma jäänud juristide – oleksid õnnelikud.
Huvitav, kas mõni erakond julgeks sellise valimislubadusega tulla välja järgmistel Riigikogu valimistel?

Allikas: http://paultammert.wordpress.com/2014/07/13/kus-on-eesti-poliitikas-kurja-juur/

1 kommentaari:

Unknown 11. märts 2015, kell 14:59  

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-pos (amaah.credit.offer@gmail.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: ( maviscalos_laen_laenamine@outlook.com ). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

DO YOU NEED LOAN FOR PERSONAL BUSINESS? IF YES CONTACT OUR EMAIL ABOVE TO PROCEED WITH YOUR LOAN TRANSFER IMMEDIATELY OK.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP