RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 2. juuli 2014

PAUL TAMMERT: Vaba riik või Vabariik


Dictatorship of Burecraucy

02.07.2014. Tallinnas
Esimesel iseseisvusperioodil valitses siinmail tava kirjutada riigi nime vormis: Eesti vaba riik, nüüd aga: Eesti Vabariik. Kas selline kirjaviisi erisus kajastab midagi?
Tahaksin siinkoha teha viite meie suurepärase rahandusministri Jürgen Ligi avaldusele, mille ta esitas 2012. aasta suvel, mil toimusid ägedad vaidlused Euroopa Stabiilsusmehhanismi teemal. Nimelt ütles ta tookord, et:
<strong>„Vajalike otsuste läbisurumisel tuleb avalikust arvamusest üle olla“!

Siit tõusetub küsimus: kui ametnik ei arvesta avaliku arvamusega, siis keda ta teenib?
Vastuseid saab olla kaks:

  • ta kas teenib omaenese või oma ametkonna, s.t bürokraatliku aparaadi huve … või
  • ta teenib nende huve, kes saavad kasu ametnike poolt langetatud otsustest.
Kui ametnikel on olemas oma isiklik huvi, mis ei arvesta enam neid ametisse valinud rahva huvidega, siis on pandud toime riigipööre ja kehtestatud ametnike diktaat ehk bürokraatlik diktatuur.
Kui aga vaadata konkreetset situatsiooni, millises kontekstis see lause öeldi ning otsused langetati, siis ei jää kahtlust, et antud juhul teenisid ametnikud pankade või finantsoligarhia huve. See tähendab – nende huve, kelle varandus oli rumalate investeeringute tõttu ohtu sattunud.
Normaalse turumajanduse reeglite järgi kaotab isik, kes on teinud halva investeeringu need vahendid, kui see ei suuda ennast tagasi teenida. Nii Ameerika kui ka Euroopa viimase finantskriisi põhjuseks olid halvad investeeringud! Seega oleks tulnud see vara maha kanda ehk kustutada, kuna seda polnud enam olemas! Õigemini oli järele jäänud rikutud maa ja selle asuvad varemed, mida enam keegi ei vajanud ega tahtnud omada!
Kuidas käitus selles olukorras väidetavalt liberaalset maailmavaadet esindava Reformierakonna rahandusminister? Ta ignoreeris avalikku arvamust ja asus soome komisjonäri juhtimisel päästma rumalaid investeeringuid teinud investorite vara – maksumaksjate rahaga!
Tõsi, kõigepealt hakkas keskpank hiiglaslikes kogustes ostma kokku erapankade omanduses olevaid, kuid väärtuse kaotanud võlakirju, mis praktikas tähendas uue, katteta raha trükkimist (emissiooni). Ning seejärel hakkasid eurotsooni rahandusministrid kühveldama maksumaksjate raha oma riigi riigieelarvetest esmalt EFSF ja seejärel ESM’i nimelisse ahju, seda sõna otseses põletades ja finantskriisi kulgu pikendades.
Miks? Ikka nendesamade „investorite“ vara päästmiseks!
Siit siis väike mõistatus heale lugejale: Arva ära, kelle huvisid teenivad eesti ametnikud?
Kui sa suudad sellele küsimusele vastata, siis saad ka ilmselt aru, miks ei saa me enam kasutada vana kirjaviisi: Eesti vaba riik!
Vaata:
http://uudised.err.ee/v/eesti/f89a0d91-364a-432d-b9ba-c1fc63bd2e56
http://majandus24.postimees.ee/904868/jurgen-ligi-vajalike-otsuste-labisurumiseks-tuleb-avalikust-arvamusest-ule-olla jne.

Allikas: http://paultammert.wordpress.com/2014/07/02/vaba-riik-voi-vabariik/

1 kommentaari:

Unknown 11. märts 2015, kell 15:08  

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-pos (amaah.credit.offer@gmail.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: ( maviscalos_laen_laenamine@outlook.com ). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

DO YOU NEED LOAN FOR PERSONAL BUSINESS? IF YES CONTACT OUR EMAIL ABOVE TO PROCEED WITH YOUR LOAN TRANSFER IMMEDIATELY OK.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP