RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 29. august 2014

16 aastat ja 1400 seksuaalselt kuritarvitatud last: Rotherhami ametnikud ei sekkunud rassismihirmust



Eile Suurbritannias avaldatud raport teatas, et aastatel 1997-2013 vägistati ja kuritarvitati Rotherhami linnas kuritegelike jõukude poolt vähemalt 1400 last. Politsei ja sotsiaalametnikud ei julgenud sekkuda, sest kartsid, et neid tembeldatakse rassistideks.
Pedofiilide ohvrite arv on tõenäoliselt suurem. Jõugud koosnesid Aasia taustaga, peamiselt Pakistanist pärit meestest, kes said Rotherhamis häirimatult tegutseda, teatas BBC. 
Mõned lastekaitsetöötajad üritasid seksuaalkuritegudest teatada, kuid nende appihüüdeid olid linnavõimude arvates liialdused. Rotherhami linnaametnik Martin Kimber ütles, et kurjategijate kohtu alla andmiseks tõendeid ei piisanud.
Üks linna sotsiaaltöötajaist, kes oli vastutav lastekaitse eest, ei võtnud midagi ette, kui sai teada, et 12-aastane laps oli kaks korda seksuaalsuhtes tundmatu, temast kolm korda vanema mehega.

Rotherhami õudusi hakati uurima korralikult alles siis, kui ajaleht The Times loo avaldas, kirjutab yle.fi.
Esimesed süüdistused said kurjategijad 2010. aasta sügisel. Eelmisel aastal toodi kohtu ette või läks kriminaaluurimise alla 15 meest. South Yorkshire'i politseijuht Shaun Wright, kes oli ametis aastatel 2005-2010, on palunud ohvritelt andeks.
Kõige nooremad lapsed, keda rööviti, vägistati, ähvardati ja peksti ning kellega kaubeldi, olid 11-aastased. Raport teatab, et mõned ohvrid olid koduse tausta tõttu "eriti haavatavad".
Üks ohvreist, Emma, kes praegu on 24-aastane, rääkis BBC-le, et ta viidi Rotherhamis mehe juurde, kui ta oli 12-aastane. 13-aastaselt sunniti ta seksuaalsuhtesse ning mõni kuu hiljem teatas ta politseile enda vägistamistest mitu korda. "Säilitasin kõik oma rõivad, milles mind vägistati, ning andsin need politseisse, kuid hiljem öeldi sealt, et nad on need kaotanud," rääkis Emma. "Nad ütlesid, et minu kaebuse kohta tema vastu puuduvad neil tõendid. Need inimesed jäeti vabalt ja karistamatult tänavaile jalutama. Mu vanemad käisid vastavates ametites inimeste juures, kes olid seatud aitama, kuid mitte midagi ei tehtud."
Emma kuritarvitamine jätkus 15. eluaastani, kuni vanemad viisid ta välismaale.
Rotherhami linnavalitsuse juht Roger Stone on kohalt tagasi astunud. Linn oli algatanud juhtumi kohta kolm uurimist.
Allikas: SIIN

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP