RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 27. august 2014

EKRE tulumaksuvabastusest: IRL on loobunud reaalsete sissetulekute suurendamisest

Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees


Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) leiab, et IRLi plaan kaotada tulumaks alla 500-euroselt sissetulekult paigutab nad koos Keskerakonna ja Sotsiaaldemokraatliku erakonnaga astmelise tulumaksu pooldajate leeri, kuigi IRL ise on rõhutanud, et tegu pole astmelise tulumaksuga.
«Ühtlasi on see märk, et IRL on sisuliselt loobunud eesmärgist suurendada inimeste reaalseid sissetulekuid majanduse kasvust tuleneva palgakasvu näol ning asunud tavapärast ja selgelt vasakpoolset raha ümberjagamise retoorikat kasutama,» ütles EKRE aseesimees Martin Helme.
«IRL on alustanud oma valimiskampaaniat, jagades populistlikke lubadusi maksusüsteemiga mängides,» sõnas Helme. «Põhimõtteliselt on IRL kõrvaldanud ühe suurima takistuse valimisjärgseks koalitsiooniks Keskerakonna ja sotsidega.»
Helme selgitas, et Konservatiivne Rahvaerakond ei poolda astmelist tulumaksu, kuna nende arvutused näitavad, et ilma riigieelarvet lõhki ajamata pole võimalik teha selliseid astmeid, mis kergendaks maksukoormust ka keskklassil ehk keskmist ja keskmisest pisut suuremat sissetulekut saavatel inimestel. «Reaalsed arvutused näitavad, et astmeline tulumaks tähendab paratamatut maksutõusu just neile inimestele, kelle eest kõik erakonnad väidetavalt seisavad: õpetajatest alates ja päästetöötajatega lõpetades, vahepeale jäävad praktiliselt kõik avaliku sektori töötajad ja erasektori spetsialistid,» ütles erakonna aseesimees.
Konservatiivse Rahvaerakonna arvates aitaks madalama sissetulekuga inimesi eelkõige see, kui langetada käibemaksu ja erinevaid aktsiise, eelkõige elektri- ja kütuseaktsiisi. Puudujääva osa riigieelarves kompenseeriks seni sisuliselt maksuvabalt tegutseva väliskapitali, muu hulgas pankade tulu tõhusam maksustamine, märkis Helme.
Toimetaja:
Anette Parksepp


Allikas: http://majandus24.postimees.ee/2898921/ekre-tulumaksuvabastusest-irl-on-loobunud-reaalsete-sissetulekute-suurendamisest

1 kommentaari:

Anonüümne 28. august 2014, kell 13:06  

Paratamatult jäävad kõrvale väga rikkad paksmaod.Vaeste nülgimine teiste vaeste kasuks pole väljapääs.Siin ju pesitsevad rahva elujõudu tühjaks imevad monopolid,mida suunatakse välismaalt. Ja muidugi kohalike kiltrite-tallimeeste kaasabil. Miks ei näe me selles valdkonnas muutuste ettepanekuid?



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP