RAHVUSLANE

Rahvuslane

laupäev, 23. august 2014

Erukindral Urmas Roosimägi: reformarite ajateenistuse-plaaniga saab välja õpetada vaid kahuriliha!

Allikas: Õhtuleht

URMAS ROOSIMÄGI

Foto: Ingmar Muusikus

Reformierakonna tagatoast on välja lekkinud plaan teha riigikaitseõpetus gümnaasiumis kohustuslikuks ja selle võrra lühendada ajateenistust või see üldse vabatahtlikuks muuta.
“Kui räägime lühendamisest, siis siin on oht selles, et igal asjal on kriitiline piir. Gümnaasiumiharidus antakse 12 aastaga. Me võime seda lühendada 11 aasta peale, aga vastu tuleb kriitiline piir, kus ei saa inimesele anda keskharidust, sest lihtsalt ei jõua," ütleb brigaadikindral reservis, Urmas Roosimägi."Ajateenistust ei saa lühendada, sest inimene ei saa neid teadmisi ja see väljendub selles, et me hakkame lahinguväljale saatma kahuriliha.”
Loe edasi Õhtulehest!

Allikas: Õhtuleht

See leht on trükitud DELFI internetiväravast
Aadress http://www.delfi.ee/archive/article.php?id=69586535

8 kommentaari:

Anonüümne 23. august 2014, kell 12:11  

Ei saa mina aru, miks mõned "rahvuslased" sellest pärisorjusliku ühiskonna jäänukist nii kiivalt kinna hoiavad.
Ajateenistus, olgu see kui pikk tahes, kõlbab niikuinii ainult väga kehva kvaliteediga "sõdurite" vorpimiseks.

Kas keegi usub tõesti, et meie olematu motivatsiooni ja kiviaegse varustusega reservväelased saaksid nt. nuge loopivate ja peaga tellised purustavate Pihkva dessantnike vastu?

Anonüümne 24. august 2014, kell 00:41  

Paistab,et oled ka tellisega vastu pead saanud.

Al 24. august 2014, kell 10:34  
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
Anonüümne 24. august 2014, kell 10:35  

Tahad siis väita, et pohhuistlikel ja alakomplekteeritud eesti kergjalaväel on mingisugunegi lootus võita riiki, mille armee on nelikümmend korda suurem kui kogu Eesti rahvaarv ja millel on tanke ja sõjalennukeid kümme korda rohkem, kui meil sõdureid?

Anonüümne 24. august 2014, kell 17:43  

Kõik oleneb strateegiast ja juhtide ledlikkusest,lähim näide ajaloost Talvesõda,antiikajast spartalased.Kui hakata raamatu järgi sõdima,on kaotus kindel.Kaasaegses sõjas numbrid ei loe,loeb kvaliteet ja taktika.

Anonüümne 24. august 2014, kell 18:14  

Miks te arvate, et Venemaa himustab vallutada Eestit millel POLE enam ei geopoliitilist kui majanduslikku tähtsust. Venel on põhja-euroopas Kaliningradi platvorm ja lõunas Krimm. Milleks vaene Eesti kui on juba oma sadam kui meres juhtmed?
Pole 1939 või 1914 kui Eesti oli oluline merekindlus, täna null.
Ei vajata ka põlevkivi ja kartulit.
On tuumajaamad ja teine varustus.

Anonüümne 24. august 2014, kell 19:00  

No ikka mida paksem kasukas,seda pehmem löök.Eks naabruses asuvad satelliitriigid peavad täitma venemaa aktiivkaitse rolli.Sama lugu USA-l,eks katsugu mõni naaber omavolitseda,kutsutakse kohe korrale,näit.Kuuba,Venetsueela jne.Ärme räägime tuumaheidutusest,see hoopis teine teema.

Anonüümne 24. august 2014, kell 20:59  

III maailmasõja eesmärk on hävitada üle poole elanikonnast.Ei ole tähtsust kus ja kes kellega sõdib ,tähtis on ,et "kahuriliha" oleks võimalikult palju.Probleem ei ole tihedas asustuses või toidu vähesuses vaid kontrolli kadumises.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP