RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 26. august 2014

IRL on läinud üle astmelise tulumaksu pooldajate leeri

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond
Pressiteade
Tallinn, 26.08.14


Eesti Konservatiivne Rahvaerakond leiab, et IRL poolt välja hõigatud plaan kaotada tulumaks alla 500 euroselt sissetulekult paigutab nad selgelt koos Keskerakonna ja sotsidega astmelise tulumaksu pooldajate leeri. Ühtlasi on see märk, et IRL on sisuliselt loobunud eesmärgist suurendada inimeste reaalseid sissetulekuid majanduse kasvust tuleneva palgakasvu näol ning asunud tavapärast ja selgelt vasakpoolset raha ümberjagamise retoorikat kasutama.

„IRL on alustanud oma valimiskampaaniat maksusüsteemiga mängides populistlike lubadusi jagades,“ ütleb Konservatiivse Rahvaerakonna aseesimees Martin Helme. „Põhimõtteliselt on IRL kõrvaldanud ühe suurima takistuse valimisjärgseks koalitsiooniks Keskerakonna ja sotsidega.“

„Konservatiivne Rahvaerakond ei poolda astmelist tulumaksu, kuna meie arvutused näitavad, et ilma riigieelarvet totaalselt lõhki ajamata pole võimalik teha selliseid astmeid, mis kergendaks maksukoormust ka keskklassil ehk keskmist ja keskmisest pisut suuremat sissetulekut saavatel inimestel. Reaalsed arvutused näitavad, et astmeline tulumaks tähendab paratamatut maksutõusu just neile inimestele, kelle eest kõik erakonnad väidetavalt seisavad: õpetajatest alates ja päästetöötajatega lõpetades, vahepeale jäävad praktiliselt kõik avaliku sektori töötajad ja erasektori spetsialistid,“ ütleb Helme.

Konservatiivse Rahvaerakonna arvates aitaks madalama sissetulekuga inimesi eelkõige see, kui langetada käibemaksu ja erinevaid aktsiise, eelkõige elektri- ja kütuseaktsiisi. Puudujääva osa riigieelarves kompenseeriks seni sisuliselt maksuvabalt tegutseva väliskapitali, muu hulgas pankade tulu tõhusam maksustamine.

Allikas: http://www.ekre.ee/irl-on-lainud-ule-astmelise-tulumaksu-pooldajate-leeri/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP