RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 18. september 2014

Hardo Aasmäe: VEB fondi miljonid võttis välja juhtiv reformierakondlane

„Komisjoni materjalidest nähtub, et VEB fondi raha ei läinud kaduma Venemaal, vaid selle võttis välja üks juhtiv reformierakondlane,“ ütles ettevõtja ja poliitik Hardo Aasmäe, kelle sõnul on reformierakond seetõttu Venemaa poolt šantažeeritav.


„Komisjoni materjalidest nähtub, et VEB fondi raha ei läinud kaduma Venemaal, vaid selle võttis välja üks juhtiv reformierakondlane,“ ütles ettevõtja ja poliitik Hardo Aasmäe, kelle sõnul on reformierakond seetõttu Venemaa poolt šantažeeritav. Raha välja võtnud reformierakondlase nime Aasmäe ei ütle, kuid lisab samas, et see nimi pole põhimõtteliselt saladus, sest ka nn. Vakra uurimiskomisjon (riigikogu VEB fondi uurimiskomisjon) väidetavalt teadis Peterburi ühest  pangast 20,5 miljonit dollarit välja võtnud ja selle sisuliselt Eesti ettevõtjailt riisunud inimese nime.
Dokument, kust peaks must-valgel selguma raha välja võtnud inimese nimi, on aga kaitsepolitsei poolt salastatud.
„Arvan, et igasuguste arusaamatuste vältimiseks peaks Reformierakond viima läbi sisejuurdluse, et tuhanded reformierakondlased ei piinleks teadmatuses,“ ütles Aasmäe. „Neil on kõik võimalused see isik välja selgitada.“
Aasmäe arvates on selle nime avalikustamist Eesti ühiskonnale väga vaja, sest see muudaks põhimõtteliselt nii arusaamist kogu VEB fondi loost kui ka kogu meie viimaste aastate võimustruktuuri. „Seni on ju olnud selline kujutelm, et Kallas ei mäleta ja Kraft ei teadnud. Kirjutati mingitele paberitele alla, Venemaal sahkerdati ja keegi Aleksandr Matt pani raha vasakule,“ selgitas Aasmäe. „Nüüd aga tuleb välja, et Venemaal saadi vahendustasu umbes 30 protsenti ja ülejäänud kaks kolmandikku rahast võeti välja ja jõudis Eestisse.“
Samuti vajavat Eesti ühiskond nime avalikustamist ka meie järjest halveneva julgeolekuolukorra tõttu. „Niikaua, kui see asi pole avalik, on võimalik VEB fondi looga seotud tegelasi šantažeerida,“ rääkis Aasmäe. „Kuna venelased teavad täpselt, kes raha välja võttis ja mis selle rahaga tehti, on ju meie juhterakond Venemaalt šantažeeritav. Kui dokument on avalik, pole venelastel enam midagi teha. Muidu venelased ütlevad, et kui te poisid nii ei tee, nagu me tahame, ei kirjuta õigel ajal piirilepingut alla, siis me teeme selle asja avalikuks.“
Ärilehe andmeil soovib ka Riigikogu VEB fondi uurimiskomisjoni endine esimees Rainer Vakra (SDE), et valitsus teeks kaitsepolitseile ettepaneku avalikustada kõik materjalid, mis on seotud 32,3 miljoni dollari ja selle väljavõtjaga.
Samuti taotlevad sertifikaadiomanikud testimisavaldusega, et riigikohus nõuaks kaitsepolitseilt välja inimese nime, kes võttis ühest Peterburi pangast välja pärit 20,5 miljonit dollarit.

Allikas: http://www.pealinn.ee/koik-uudised/hardo-aasmae-veb-fondi-miljonid-vottis-valja-juhtiv-n21545
______________
 Selline teooria:
"pan
17.09.2014 12:31
Raha võttis välja Heiki Kranich, kes oli tol ajal Reformierakonna peasekretär, Eesti Panga Nõukogu liige ja riigikogu liige. Sularaha toimetati üle piiri ühe Venemaa turvafirma abil, kes oli spetsialiseerunud piiriülese sularaha transportimisele. Osa rahast laekus sularahana 1998. a. Reformierakonna juhatuse otsusega moodustatud firma R-Hooldus arvele.Seda firmat juhtisid Siim Kallas, Märt Rask ja Andres Lipstok. Praktiliste operatsioonide läbiviijaks oli Kranich. R-Hooldus rahastas Reformierakonna valimiskampaaniat 1999.a. riigikogu valimisteks. Ka edaspidi on sellest rahast (20,5 miljonit dollarit) jätkunud refide tegevuse ja valimiste rahastamiseks. Ka Meikargate`i puhul toimus kilekottidega transport just sellestsamast " Kranici nutsust". Seekord aga korraldasid seda uus peasekretär Kristen Michal ja kontorikodanik Lillo."

Allikas: Martin Vaher, Facebook

1 kommentaari:

Anonüümne 18. september 2014, kell 11:54  

Kas tõesti ei ole ühtki seadusesätet,mis võimaldaks nõuda asja avalikustamist,viidates riigi julgeolekuriskile? Või ongi tõde julgeolekurisk? Samuti pole seni kuulnud ühtegi vastulauset reformierakonna poolt.Mis see on,ääretu ülbus või paanika? Vaadates seda sebimist Kohveri juhtumi ümber,arvan viimase võimaluse kasuks.Nagu teada,ei ole paanikas tegelased adekvaatsed olukorda hindama.Kes siis juhib meie riiki,kas segane seltskond Toompeal,Kapo või läbi nende hoopis FSB?



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP