RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 3. september 2014

Rahu pooldavad kodanikud koostasid Vabaduse deklaratsiooni

USA presidendi Barack Obama 3. septembril toimuv külaskäik Tallinnasse on vallandanud kelles ärevuse-, kelles lootusenoodi. Eesti, Läti ja Leedu iseseisvuse taastajad kirjutasid Obamale avaliku kirja, kus paluvad liitlasvägede alalist kohalviibimist Balti riikides. Vastusena kirjale loodi kodanikualgatuse korras Vabaduse deklaratsioon, mille koostasid ajakirjanik ja kultuuriloolane Tuuli Stewart, muusikateadlane Saale Kareda, muusik ja kodanikuaktivist Emil Rutiku, leiutaja ja tööstusdisainer Vegard K. Emanuelsen, ettevõtja Ain Rammu ja filmiprodutsent Silver Siilak. Pöördumine avaldatakse 3. septembril lisaks eesti keelele ka läti, leedu, vene ja inglise keeles.

Vabaduse deklaratsioon
Kõigile Eesti inimestele ja kõigele elavale
2. september 2014. a.
Tallinn
Me oleme sündinud siia maailma vabade hingedena. Meil on piiramatu õigus vabadusele ja oma tunnetele. Mitte kellelgi ei ole õigust seda meilt röövida, surudes peale oma tahtmist, et kehtestada kontrolli meie üle kasutades selleks relvi, meditsiini, toitu, hirmutamist, propagandat ja raha. Praegune rahasüsteem põhjustab ainult vaesust. Relvad ei kaitse meid vaid tapavad. Me oleme unustanud, kellena me siia maailma oleme sündinud, sest see tunnetus, mõtlemine, armastus, õnn ja mõistmine on meilt röövitud. Oleme muutunud hoolimatuks üksteise ja ümbritseva suhtes. Kui me leiame uuesti üles tõe ja usalduse iseendas, siis me jagame seda ka teistele ja julgustame neid. OLLA MINA ISE – see on see jõud, mida ei saa peatada ega vaigistada, sest see on sündides meile kaasa antud.
Me elame paradiisis, mida me märkame harva. Me ei kuula oma lapsi, kes on siirad ja kellelt meil on palju õppida. Me oleme loonud süsteemi, mis karistab neid, viib nende maailma tasakaalust välja, lämmatab nende harmoonia loodusega ja usu elusse. Mida me neile vastu anname? Teadmise hukkunutest, ebaloomulikud linnad ja hävinenud külad, hiiglaslikud prügimäed, ohtlikud reostused, hinge vaakuva looduse ja tühjeneva maapõue. Me anname oma lastele võlgadel põhineva “vabaduse“.
Meil on kohustus olukorrale silma vaadata. Me oleme osa loodusest, me oleme osa Universumist ja allume tema seadustele. Kas me tõesti soovime selle planeedi hukku?
Me soovime hoida oma põlvedel lapselast, kes armastab ja ütleb kunagi: “Aitäh, et Sa hoolisid. Ma tõotan, et see suhtumine elusse jääbki kestma, sest ka minu lapselapsed tahavad tunda rõõmu koostööst, rahust ja armastusest.”
Armsad inimesed Eestis ja mujal maailmas! Me kirjutame sellele deklaratsioonile alla elavate inimeste nimel, kel on aukartus elu ees.
Me oleme elusad inimesed ja vabadus on meie sünniõigus!
Me ütleme, et RELVADELE on ALTERNATIIVID, me ütleme, et SÕJALE on ALTERNATIIVID! Relvad ei lahenda konflikte inimeste vahel.
Me toetame kestvust tagava elulaadi arengut, kestvust tagavate põhimõtete rakendamist hariduses, kommunikatsioonis, toidu tootmises, tööstuses, eluasemete korralduses, energia-, keskkonna- ja transpordimajanduses.
Me ütleme JAH kestvust toetavatele tehnoloogiatele. Me ütleme JAH TÕELISELE VABADUSELE!
Vegard K. Emanuelsen
Saale Kareda
Ain Rammu
Emil Rutiku
Silver Siilak
Tuuli Stewart

Sõnumi toetajad saavad anda oma allkirju alates 3. septembrist. Lisainfo ilmub siia päeva jooksul.
Foto: delta.edu

Toimetas Mariann Joonas

Allikas: http://www.telegram.ee/eesti/rahu-pooldavad-kodanikud-koostasid-vabaduse-deklaratsiooni#.VAbHbKPAjw6

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP