RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 10. september 2014

VARRO VOOGLAID: ERR-i juhatuse esimees Margus Allikmaa mulle saadetud vabandus

Seda, mille kohta Pealtnägija toimetus (eeldatavasti Mihkel Kärmase isikus) ütles "alusetu tähenärimine", nimetas ERR-i juhatuse esimees Margus Allikmaa mulle saadetud vabanduses "täiesti lubamatuks".
Iseensest on see kõnekas, kuidas Eesti vaadatuimas telesaates luuakse Su perekonna suhtes põhjendamatu kuvand, nagu oleks selle liikmeil (sh lastel) kalduvus vägivallatsemisele, ja asi püütakse õiendada ära Sulle personaalse e-kirjaga saadetud vabandusega.
Mingit märki selle kohta, nagu püüaks ERR anda vabandusele/õiendusele samasuguse kõlapinna, nagu anti alatutele süüdistustele/kahtlustustele, hr Allikmaa kirjas ei leidu. Jääb üle oodata, mida ütleb tänane Pealtnägija ja millise lahendini jõuab ERR-i ajakirjanduseetika nõunik, hr Tarmu Tammerk.
* * *
Tere!
Teie kaebus seoses 03.09.14 eetris olnud Pealtnägija lõiguga on mõistetav. Püüame Teie palvet täita nii, nagu te olete seda kirjutanud. Palun võtke vastu Eesti Rahvusringhäälingu siiras vabandus ja andke see edasi ka oma poegadele ning teistele pereliikmetele.
Pisut selgituseks. Mainitud saates intervjuu andnud kodanik üritas väljendada oma hoiakut Teie tegevuse suhtes, tuues teemasse alatult sisse Teie alaealise poja oletusega lapse võimaliku käitumise kohta samasooliste vanemate kodust pärit laste suhtes.
On ilmselge, et Teie poeg ei ole avaliku elu tegelane ja tema ründamine meedia kaudu isegi tinglikult ehk vihjeliselt, nagu mainitud loos tehti, on täiesti lubamatu. Samas, kõnealuse lõigu jätmine saatesse andis võibolla tunnistust intervjuu andnud kodaniku meeleheitest ehk sellest kui teravaks on läinud suhted samasooliste kooselu reguleeriva seadusloome pooldajate ja nende vastaste vahel. Siiski tuleb tunnistada, et saate toimetaja oleks pidanud Teie poega mainiva lõigu kõrvaldama või vähemalt välja lõikama Teie nime. Selline valiku tegemine intervjueeritava isiku pikemast usutlusest oleks alaealise ja mitte avaliku elu tegelase kaitse seisukohalt olnud igati põhjendatud ja vajalik. Nüüd on järelvaadatavast saatest Teie nimi kõrvaldatud.
Eesti Rahvusringhäälingu nimel vabandan Teie ja kõigi Teie lähikondsete ees, samuti nende televaatajate ees, kes tundsid ennast mainitud lõiku vaadates puudutatuna või kes tajusid, et ERR ei olnud antud juhtumi puhul oma vastutuse kõrgusel.
Lugupidamisega
Margus Allikmaa

V. Vooglaiu kaebus ERRi ajakirjanduseetika nõunikule : http://www.decivitate.ee/?news_id=2375

Allikas: Facebook

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP