RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 29. oktoober 2014

Martin Vaher: Mõned kommentaarid tudeng.tv saate "Fookus" kohta

Saatejuht Marian Võsumets jättis äärmiselt ebaprofessionaalse mulje, kuna ei suutnud jääda erapooletuks ning võttis väitluses/arutelus väga tugevalt prostitutsiooni legaliseerimist pooldava hoiaku, andes seega oma leerile 3/2 jõudude ülekaalu. Lisaks häiris tugevalt probleemi ilustamine ning vastaste sildistamine nii saatejuhi kui ka legaliseerimise pooldaja Toomas Viksi poolt: seks=teenus, konservatiiv=väiklane (Võsumets - „Kas Eesti inimene on hinges konservatiivsem, väiklasem kui Hollandi inimene.“), kupeldaja=tööandja (mitte kriminaal), prostitueerimine=töö (mitte patt ega orjus), ühiskond ei ole selleks veel valmis, peab arenema, nüüd kus kooseluseadus vastu võeti, siis järgmisena areneb ühiskond ka prostitutsiooni täieliku legaliseerimise ja reguleerimiseni (Viks), enamus tahab moraali sildi all taaskord vähemuste vabadusi piirata (Võsumets), mõelge ikka maksutulule (Viks) jne.

Marian Võsumetsal tundub prostitutsioonist olevat äärmiselt üleromantiseeritud arusaam, mis oleks tekkinud justkui filmide Pretty Woman ja Moulin Rouge vaatamise põhjal. Ei tea kas ta kujutab tõesti ette laulvat, rõõmsameelset ning meeste poolt jumaldatud kurtisaani, mitte aga sügavate probleemide (tn ka alkoholi ja narkootikumide) küüsis vaevlevat õnnetut naisterahvast, kes on sunnitud äraelamiseks oma ihu, hinge ja väärikust müüma... keskmiselt neljale mehele päevas.

Toomas Viksilt pärines veel selline mõttetera, et prostitutsioon edendab sisuliselt pereväärtusi ehk siis aitab peresid koos hoida... kuna mees olevat oma loomult mittemonogaamne truudusetu instinktide ori, siis olevat parem, kui ta aeg-ajalt lihtsalt prostituuti külastab, kui et ta oma pere noore armukese pärast hülgab ning ennast veel ka temakese poolt rahast lagedaks laseb teha. Ime, et ta veel prostituute suhte- ja abielunõustajateks ei nimetanud.

Seepeale küsis Võsumets legaliseerimise vastaselt Hanno Mattolt: "See kõlab absoluutselt ebamoraalselt, aga ometi see on reaalsus Hanno, kas ei ole nii?"

Millele Hanno vastas konkreetselt ja mõistlikult, et "ei ole. Kuidagi romantiseerida pereisa suhteid prostituutidega ja öelda, et siis jääb perel rohkem raha kätte... see ei ole reaalsus, sest ainult 12% täisealistest meestest kasutab üldse prostituutide teenuseid. Seda on palju, seetõttu tulebki neil aidata sellest pahest loobuda seksi ostu kriminaliseerides."

Peamiseks mõistuse hääleks oligi saates just justiitsminister Andres Anvelti asendanud Hanno Matto, kes tõi selgelt välja, et prostitutsioon on naistevastane vägivald ja see on lubamatu ning "naiste ostmine meeste poolt nurjab ju tegelikult püüdlused saavutada sooliselt võrdõiguslikku ühiskonda."

Tänavaküsitlusest jäi minu jaoks kõlama ka üks keskne arusaam, millele ka oma artiklis "Riik kui kupeldaja" tähelepanu juhtisin - on moraalselt vastuvõetamatu, kui riik teenib tulu inimkaubanduse/orjuse ja sügavate kannatuste pealt, muutudes seega kaasosaliseks kuriteos.

Tänavaküsitlust kommenteerides mainis Võsumets muidugi ootuspäraselt, et õnneks on noored pigem uuendusmeelsed ning soovivad kõike legaliseerida.

Anti Haugas nimetab seejuures noori veel rebeliteks ning võrdleb suhtumist prostitutsiooni suhtumisega Facebooki kasutamisse - küll noored teevad otsa lahti ning siis saavad ka vanemad inimesed aru, kui änksa asi see (siinkohal siis prostitutsioon) on - noored viivad ikka elu ja ühiskonda edasi - näitavad liidrirolli - ning vanemad inimesed võtavad neilt hiljem veel tänulikult eeskuju.

Liberaalide kõikelubavaid, absurdselt egalitaristlike ning igasugu kõrgematest printsiipidest ja tõdedest irdunud seisukohti kuulates tekib süngematel hetkedel tõesti tunne, et kui nad tõesti endale niiväga hauda kaevata tahavad, siis võikski neile lihtsalt labida pihku suruda ning jõudu tööle soovida. See nii-öelda progressiivne noorsugu leiab end varsti sellisest düstoopiast, mida isegi Orwell ette ei suutnud kujutada. Palju õnne!

Saade: https://www.youtube.com/watch?v=0BGVTD0FT1g

Allikas: Facebook

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP