RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 12. oktoober 2014

MATTI ILVES: KOOSELUSEADUS ON RIIGIKOGUS VASTUVÕETUD

09. oktoober 2014 läheb Eesti ajalukku ühe kurva päevana, selline saatuslik oli ka Euroopa Liiduga liitumise referendumi (14.09.2003) päev: jah-hääli 369 704, “jah” 66,92 %, ei-hääli 182 718, “ei” 33,08 %.
Nüüd on "demokraatia" edasiarenenud ja Riigikogu ei pidanud vajalikuks kooseluseadust rahvahääletusele panna, sest siis oleks see seadus kolinal läbi kukkunud, viimase arvamusuuringu kohaselt oli sellise seaduse vastu tervelt 67 % inimestest st. 2/3.
Seadus võeti parlamendis vastu napi häälteenamusega - 40 poolt ja 38 vastu. Kõige suurema panuse andsid selle värdseaduse vastuvõtmiseks Reformierakond ja sotsid (sotsid üksmeelselt, ilma ühegi erandita), aga hääli tilkus ka Keskesakonnalt, ainsa kartellierakonnana ei hääletanud IRLi saadikud selle eelnõu 650 SE poolt. Hääletustulemusi saab vaadata täpsemalt siit:ttp://www.riigikogu.ee/?op=ems&page=haaletus&hid=a85129ed-4873-4b9d-ac37-4788b6587fa0.
Seaduseelnõu poolt hääletasid: Meelis Mälberg, Paul-Eerik Rummo, Valdo Randpere, Rait Maruste, Lauri Luik, Laine Randjärv, Rein Aidma, Mati Raidma, Remo Holsmer, Kalle Palling, Tõnis Kõiv, Jüri Jaanson, Imre Sooäär, Andre Sepp, Arto Aas, Kalle Jents, Lauri Laasi, Priit Toobal, Kadri Simson, Lembit Kaljuvee, Olga Sõtnik, Marianne Mikko, Mart Meri, Rainer Vakra, Neeme Suur, Kalev Kotkas, Heljo Pikhof, Karel Rüütli, Indrek Saar, Eiki Nestor, Jaak Allik, Rannar Vassiljev, Kristen Michal, Tiina Lokk-Tamberg, Jüri Morozov, Barbi Pilvre, Etti Kagarov, Tatjana Jaanson, Maimu Berg, Kalev Kallemets.

Need nimed tuleks meeles pidada, et järgmistel Riigikogu valimistel (1. märtsil 2015) mitte anda oma hääli toodud saadikukandidaatide poolt. Tegelikult on asi meil aga märsa kergem, sest üldiselt saame hääletada vaid parteide poolt, inimesed aga (saadikukandidaadid, vastavalt kohale nimekirjas) valivad välja juba parteide kontorid enne valimisi.
Enne kirjutasin sageli, et meie osariik on liikumas totalitaarse vägivallaühiskonna poole, nüüd võib aga ütelda, et olemegi pärale jõudnud, seda näitab kasutusele võetud valetamine, ähvardamine ja mitmesugune manipuleerimine seaduseelnõu läbisurumisega seoses ja sarnaselt võidakse käituda ka teiste seaduste vastuvõtmisel. 23 "rahvaesindajat " ei julgenud oma seisukohta üldse näidata ja hoidusid nii või teisiti hääletamast, argpüksid, mitte saadikud.

Miks on see kooseluseadus siis nõnda halb ja lausa revolutsiooniline? Aga seepärast, et selle seadusega loobutakse ka Eestis Euroopa kultuuri aluseks olevatest kristlikest põhimõtetest-väärtustest ja seadustetakse meil homoseksuaalsete paaride kooselu riiklik tunnustamine. See tähendab aga tegelikult abielumõiste ümberdefineerimist. Nüüd võivad riigi kaitse all elada mees mehega ja naine naisega kõlblusevastast kooselu ning kasvatada ka lapsi, et neist vormida uusi homosid. Uute homode tootmine riiklikult juba käib, ühe minu tuttava väike laps tuli lasteaiast koju ja teatas emale: "Emme, mina hakkan ka lespiks, see on nii lahe!" Nii antakse veel üks hoop meie rahva arvukusele, et siis vedada sisse immigrante ja hävitada rhvusosariik, mis pidid olema Herman Van Rompuy arvates kõige suuremaks ohuks Euroopa Liidule.
Leedu poliitikud on märksa sirgeselgsemad ja kavatse samasooliste kooselu legaliseerida.

Meie homosid pooldav president kuulutab selle seaduse kindlasti välja (T.H. Ilves tegigi seda kiirustades juba samal päeval) ja siis hakkaks see kehtima 2016. aastal. Siin on veel üks aga, vastu tuleb võtta ka raksndusaktid mida ülimalt kiirustades ei tehtud (kuigi mingil kujul olid need olemas),  mis võimaldavad sellel seadusel ka reaalsuses rakenduda.
Vaevalt, et see Riigikogu koosseis ennast sellega just enne valimisi vaevama hakkab. Rakendusaktide lõplik väljatöötamine jääb parlamendi järgmisele koosseisule. Nende vastuvõtuks ei piisa aga lihthäälteenamusest, vaid vaja on kvalifitseeritud häälteenamust, ehk siis 51 poolthäält.
Niisiis võib juhtuda sobiva järgmise Riigikogu kosseisu puhul, et see kooseluseadus ei hakka reaalsuses üldse tööle. Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE)  ähvardab aga teha kõik, et seadus hoopis tühistada.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP