RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 2. oktoober 2014

MATTI ILVES: PETTUMUS ENDISTES KAITSEVÄE JUHTIDES, ERITI ANTS LAANEOTSAS

Mulle on suureks pettumuseks endiste kaitseväe juhtide käitumine. Johannes Kert´ist pole vaja rohkem rääkida, kui seda, et vaid tema valetunnistustele toetudes mõisteti süüdi taasiseseisvunud Eesti Vabariigis Tiit Madisson, kui üksiküritajast riigipööraja. Samuti poliitkasse sukeldunud (IRL, nüüd vabaerakondlane) Tarmo Kõuts´ist on saanud veendunud globalismi pooldaja, sellest lugege SIIT.

Kõige suuremaks pettumuseks on muidugi Ants Laaneotsa astumine Eesti kaitsvõimekust pidevalt lammutada püüdvasse Reformierakonda. Laaneots (rahva seas kutsutud Tanki Antsuks) tundus alati olavat tõsine Eesti ja Eesti Kaitseväe huvide eest seinud kindral, hoolimata nõukogude ajal saadud haridusest.
Nüüd on A. Laaneotsa vaadetes aga toimunud kardinaalne pööre, DELFI artiklis "Kindralid Laaneots ja Kert astusid Reformierakonda" ütleb Ants Laaneots: "On tervitatav, et Reformierakond on koostanud ulatusliku julgeolekustrateegia ning pööranud põhitähelepanu oma programmis Eesti julgeolekule ja riigikaitsele. Suund, kuhu Reformierakond liigub, on ainuõige - vaid laiapõhjaline riigikaitse suudab tagada riikidele nagu Eesti esmase riigi enesekaitsevõimekuse, kuniks rakendub NATO kaitsesüsteem."
Foto: Leopard 2A

Tuletan inimestele meelde, et alles 08. mai 2014 "Maalehe" artiklis ütles Ants Laaneots reformierakondliku kaisepoliitika kohta äärmiselt kriitiliselt järgmist: "Need väeosad, mis praegu olemas on, käivituvad kindlasti. Kuid juhtimisstruktuur kui tervik on lõhutud, kaitseringkondi oma staapidega ei ole. Kaitseliidu regionaalseid staape, mis peaksid neid mingil määral asendama, pole loodud. Ei leita ka ohvitsere, kellest neid luua.
Et probleem selgem oleks, siis mõni sõna operatiivpoolest. Meil on kaks brigaadi ja kaks ajalooliselt väga ohtlikku operatiivsuunda, kust vaenlane on paljudes sõdades Eestisse sisenenud: Narva-Rakvere suund ja Petseri-Võru-Tartu suund.
Tahes-tahtmata tuleb need olemasolevad kaks brigaadi ühekaupa paigutada mainitud suundadele, sest agressori maavägede sissetulek nende kaudu on kõige tõenäolisem. Aga kui mõlemad brigaadid on rakendatud, siis kaitseväe juhatajale ei jää enam mingit operatiivreservi.
Millega kaitstakse pealinna ning kogu ülejäänud Eestit näiteks eriüksuste, õhu- ja/või meredessantide eest?"

Samuti ütleb A.Laaneotsa  endine mõttekaaslane kindral Urmas Roosimägi "Õhtulehe" artiklis Reformierakonna tagatoast välja lekkinud plaani kohta teha riigikaitseõpetus gümnaasiumis kohustuslikuks ja selle võrra lühendada ajateenistust või see üldse vabatahtlikuks muuta järgmist: "Ajateenistust ei saa lühendada, sest inimene ei saa neid teadmisi ja see väljendub selles, et me hakkame lahinguväljale saatma kahuriliha."

Reformierakond oli kindlasti selles süüdi, et kukutati läbi Laaneotsa õige plaan osta soomustehnikast meile esmajärjekorras Norrast tankid "Leopard 2A". Nüüd ostetavad jalaväe lagingumasinad täidavad eelkõige välismissioonide huve, kui tõstavad Eesti kaitsevõimekust.

Millest siis selline järsk pööre mõttemaailmas? Paistab, et ka Ants Laaneotsa puhul kehtib ütlus: kõik inmesed on äraostetavad suure raha eest, tuleb pakkuda vaid õige summa. Reformierakonnale ei läinud see ost eriti kalliks, koht Riigikogus ja võib-olla riigikaitse komisjonis.

P.S. Õhtuses AK-s avaldasid Laaneots ja Kert ka kriitilisemaid vaateid reformistliku kaitsepoliitika kohta, kuid küll nad parteidistsipliiniga vaikima sunnitakse, tundub, et nad kahjuks ei tea veel, kuhu ja millisesse erakonda nad astusid.


2 kommentaari:

Unknown 2. oktoober 2014, kell 14:17  

Ainult pisikene faktiparandus: Tarmo Kõuts on nüüdsest vabaerakondlane. Aga mida see Vabaerakond muud ongi kui nässus IRLi tegelaste meeleheitepurse.

Matti Ilves 2. oktoober 2014, kell 14:34  

Tarmo, tänan paranduse eest!



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP