RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 20. oktoober 2014

MATTI ILVES: ULTRAVEOLETTKIIRGUS TAPAB EBOLAVIIRUSED 2. MINUTIGA

Hiljuti kirjutasin ebolaviirusest, selle arvatavast levitamisest, USA valitsuse patendist Ebolale ja väljatöötatud vaksiinist, selle artikliga saate tutvuda SIIN.
Viimasel ajal on ka meie ajakirjanduses olnud teateid, et selle viirust ekspermentaalne ravim on otsas ja haigeid ravida enam  kohe pole võimalik.

Nüüd on tulnud aga USA-st uus uudis, et ultraviolettkiirguse robot tapab eboleviirused kahe minutiga ja see aitab pandeemiale  piiri panna. Seda aparaati nimetatakse Xenex Germ-zap Robot´iks ja see leiutati Texsase arstide meeskonna poolt, kelle ettevõte asub San Antonios.
Ebola, nagu ka palju teisi viiruseid, lagundatakse kiiresti UV valguskiirguses. Seepärast Ebola armastab paljuneda pimeduses, kuhu päikesevalgus ei ulatu. Ebola on kui "vampiirviirus", mis toitub inimese verest aga hoidub päikesevalgusest.
Xenex robot hävitab Ebola viiruse  ainult kahe minuti jooksul, andes konkreetse lainepikkusega UV valgust kontsentratsioonides, mis on 25000 korda suurem kui loodusliku päikese käes. See robot võimaldab desinfikseerida haigla-, karantiinikeskuste-, kontorite- ja isegi koolid ruume, kus nakkusoht on eriti suur. Haiglapersonali haigestumisprotsent on Ebola pohul eriti kõrge.
Xenex UV robot on juba kasutusel USA-s umbes 250 haiglas. See arv tõenäoliselt suureneb oluliselt tänu praegusele ülemaailmse Ebola puhangule.

Üks Xenex robot-üksus on turul umbes 100 000 dollariga ja see seade tasub ennast väga kiiresti ära. On ennustatud, et Ebola jõuab varsti ka Eestisse ja meie tervishoiujuhtidel oleks juba aeg need mittekallid Xenex robotid ka meie haiglatele muretseda, et mitte võtta endale vastutust ebolaviiruse levikus ja inimeste surmas. Eestis on olukord hull ka sellepoolest, et puudub labor, kus saaks ebolaviirust kindlaks teha ja loodetakse Rootsi peale.
Samuti ei taheta kehtestada riskipiirkondadest tulnud reisijatele piiril tervisekontrolli. Meie ametnikud jätab ka täiesti külmaks olukord, et Eestis puuduvad ebolahaigete transpordiks mõeldud turul saadavad kapslid.

P.S. Nüüd on hakanud levima kuuldused, et Ebolasse haigestuvad Aaftikas inimesed, kes on saanud ebolavastase vaktsiini süsti Punaselt Ristilt!
Sellest lugege siit: http://anonestonia.blogspot.com/2014/10/ghana-ebola-ei-ole-paris-ning-ainsad.html
Kasutatud allikas: SIIN.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP