RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 19. oktoober 2014

Meedia uskumatu kallutatus



"Vihkaja!”
   “Vanu õhutaja!”
     “Sallimatu!”
       “Kitsarinnaline!”
         “Nõukogudeaegse mõtlemisega!”
Kui palju kordi oleme me viimastel kuudel pidanud meedia vahendusel selliseid solvanguid kuulma!? Ja mille pärast? Üksnes selle pärast, et peame oluliseks säilitada riiklikul tasandil austus perekonna ja abielu ideaalide vastu.

Rohkelt inimesi on mulle öelnud ja kirjutanud, et see, millisel häbitul moel meedia moonutab meie ühiseid püüdlusi kaitsta ühiskonna kõlbelisi aluseid ja näitab loomulike moraalsete veendumustega inimesi võimalikult halvas valguses, on lihtsalt šokeeriv.

Tõepoolest, ka mina ei oleks veel pool aastat tagasi uskunud, et asi võib nii absurdseks minna. Meedia sügavat erapoolikkust ja ühekülgsust on kinnitanud ka nii Tartu Ülikooli ajakirjandusõppejõud Priit Pullerits (LINK ) kui ka Talinna Ülikooli ajakirjandusõppejõud Priit Hõbemägi (LINK ).

Isegi ERR-i ajakirjanduseetika nõunik Tarmu Tammerk nentis (LINK ), et meie meeleavalduse kajastus meedias on olnud mitte lihtsalt kallutatud, vaid lausa "piinlikult propagandistlik" ja reaalsust moonutav. Ja ometi leiab selline "piinlik propaganda" ja moonutamine aset ka ERR-i enda eetris, nagu nähtub alltoodud Vikerraadio päevakommentaarist – kuulake ja imestage!

"Lokkav viha ja vägivald" – nii iseloomustab Vikerraadio eetris meie perekeskset meeleavaldust Eesti Mittetulundusühingute ja Sihtasutuste Liidu töötaja ja homoaktivist Alari Rammo.

Niisugune asi on sedavõrd näotu, et saatsin ERR-ile kaebuse , kus kirjutasin:
"Päevakommentaariks kooseluseaduse vastuvõtmise järgsel päeval antakse sõna mitte kellelegi, kes arutleks toimunu üle ühelt ja teiselt poolt, kainelt ja rahulikult — ei, sõna antakse hoopis end selgelt ja avalikult homoaktivistina positsioneerinud isikule, kes siis kasutab seda võimalust, et mõõdu- ja taktitundetult ning ilma igasuguse arutluse või argumentideta tembeldada meie meeleavaldus vihkamisürituseks, mille vastu tuleks mobiliseerida valitsuse jõud.

Mulle tundub, et asi on läinud selgelt üle mõistlike piiride ja see ei ole enam sugugi naljakas. Mis riigis me elame? Kas Venemaal või Hiinas? Just sellistes riikide meedias võiks oodata valitsusparteide ideoloogiliste ja poliitiliste ambitsioonidega mittenõustuvate ja nendele vastu töötavate kodanikeühenduste suhtes sellise jõhkra ja täiesti ühekülgse häbimärgistamise praktiseerimist."
Jah, meedia käitumine on kahtlemata alatu ja inetu. Ent kokkuvõttes saab kõiges selles näha ka omajagu head. Üha enamad inimesed näevad aina selgemini, millisesse täbarasse olukorda on meie ühiskond jõudnud ning millise propagandamasinana meedia toimib.

Kõige olulisem on aga see, et meedia tõmbleb arusaadaval põhjusel – võimupositsioonidel olevad inimesed on hakanud meie ühist liikumist tõsiselt kartma.

Ühelt poolt näevad nad, et meil on tõsi taga ja me ei kavatse oma põhimõtete kaitsmisest loobuda, ning teiselt poolt mõistavad nad, et meil on järjest rohkem suutlikkust suunata ühiskonnas toimuvaid protsesse. Juba praegu on meil päris palju jõudu – mõelge kasvõi sellele, et meie meeleavaldus Toompeal oli kõige suurem avalik protest taasiseseisvunud Eestis!

Kõige rohkem kardavad võimul olevad inimesed aga seda, et Eestis on viimaks ometi tekkimas tegelik (mitte näiline) kodanikeühiskond, mis ei ole valitsuse poolt kontrollitav ega luba endast lihtsalt üle sõita.

Kõigest sellest räägib lähemalt Markus alljärgnevas videokommentaaris, kus ta selgitab, et see, mis meie ümber aset leiab, ei ole midagi muud kui kultuurisõda ehk võitlus meie ühiskonna alusväärtuste pärast.


Markus Järvi selgitab, et see, mis meie ümber aset leiab, on kultuurisõda – tõsine võitlus meie kultuuri alusväärtuste ning meie ühiskonna suundumuste pärast.

Kinnitan Teile, et mina ja mu kolleegid sihtasutuses ei ole kooseluseaduse läbisurumisest kõige vähemalgi määral löödud – vastupidi, see, et poliitikud ei austa meie ühiskonna alusväärtusi ega rahva tahet, peab andma nii mulle kui ka Teile selge signaali, et meie töö on oluline ja et me peame seda tegema veel rohkem ja veel paremini.

Seega, hoiame pea püsti ja läheme julgelt edasi!

Ärgem unustagem, et kooseluseadus ei ole tegelikult vastu võetud, sest ilma rakendussäteteta on see sama poolik nagu ratasteta auto – liikumatu ja kasutu. Rakendussätete vastuvõtmiseks on aga tarvis riigikogus saada vähemalt 51 saadiku toetust, mida seaduse vastuvõtmiseks kokku ei saadud. See omakorda tähendab, et suurem võitlus seaduse jõustumise läbisurumise vastu seisab alles ees.

Ja mis eriti oluline: 1. märtsil 2015 toimuvad riigikogu valimised ning kooseluseaduse läbisurumisele kaasa aidanud poliitikute hing väriseb selles teadmises – nad aimavad, et kardetavasti tuleb neil oma tegude ja tegematajätmiste pärast vastutust kanda ning nad teavad, et just selle nimel me töötame! 
Juba täna kuulsime, et kooseluseadust kõige innukamalt läbisurunud sotside toetus on langenud kolme aasta kõige madalamale tasemele ning arvatavsti on see alles nende languse algus... Aga sellest kirjutan lähemalt juba järgmine kord.

Teid tervitades,

Varro VooglaidJuhatuse esimees
SA Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks

PS! Lõpetuseks palun, et kui Te ei ole seda veel teinud, siis toetage meie meeleavalduse kulude katmist omapoolse annetusega. Kuigi meeleavalduse korralduskulud olid suured, siis olen kindel, et Teie ja teiste lahkete toetajate abil saame need kulutused kaetud.

Ärge unustage, et iga annetus on oluline, olgu selle summaks 50€, 25€, 10€ või 5€.


Annetuse tegemiseks vajaliku info leiate altpoolt.
 Makse saaja:Sihtasutus Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks
 Kontonumber:SWEDBANK: EE432200221057352661
SEB: EE341010220219264229
NORDEA: EE371700017003260160
DANSKE: EE673300333709910003
 Selgitus:Meeleavalduse toetuseks

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP