RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 16. oktoober 2014

Pangasaladuse lõpp: ametnikud saavad piiramatu õiguse kontode info üle

ärileht.ee

Euroopas on pangasaladusega lõpp.
Foto: Scanpix, Panther Media

Euroliidu riikide rahandusministrid astusid eile olulise sammu pangasaladuse puutumatuse muutmise suunas, kui leppisid kokku oma kodanike pangaarvete info automaatses vahetamises, et võidelda tõhusamalt maksude maksmisest kõrvalehoidmise vastu.
Algselt olid Luksemburg ja Austria selle otsuse vastu. Luksemburg, keda survestati nende liberaalse maksupoliitika tõttu, nõustus eile pärast mitmeid kuid kestnud proteste lõpuks uue direktiivi heaks kiitma, kirjutab Läti majandusleht Dienas Bizness.
Nii Luksemburg kui Austria kartsid, et uus direktiiv vähendab nende pankade konkurentsivõimet võrreldes Šveitsi ja Liechtensteini pankadega.
Uue direktiivi kohaselt on riigi maksuametitel pretsedenditud õigused riigi pankades olevate pangakontode ning selle info teiste Eoopa Liidu riikide kolleegidega vahetamisel.
Uued reeglid jõustuvad 2017. aastal. Austrial õnnestus saada direktiivi jõustamisel aastane ajapikendus, et vastavad protseduurilised meetmed välja töötada.
Pangasaladusel on lõpp, automaatne andmete vahetus hakkab toimima kõige laiemal moel,“ kinnitas Euroopa Komisjoni maksuvolinik Algirdas Šemeta.

See leht on trükitud DELFI internetiväravast
Aadress http://arileht.delfi.ee/archive/article.php?id=69951835 

 

1 kommentaari:

Anonüümne 16. oktoober 2014, kell 15:20  

Üha hullemaks läheb. Andku aga minna, seda kiiremini tuleb sellele eurodiktaadile lõpp. Mitte ainult lihtpalgasaajaid vaid juba ka ettevõtjaid ässitatakse endi vastu üles.Vasturinde read saavad täiendust mõjukamade protestijate näol. Europuuslikud kaevavad kiirenevas tempos omale hauda



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP