RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 14. oktoober 2014

Varro Vooglaidi kaebus seoses Alari Rammo päevakommentaariga

Martin Vaher - 13.10.2014

De Civitate toob ära SAPTK juhatuse esimehe Varro Vooglaidi kaebuse ERRi ajakirjanduseetika nõunik Tarmu Tammerkile, mis on ajendatud Alari Rammo päevakommentaarist Vikerraadio eetris, 10. oktoobril, kooseluseaduse vastuvõtmise järgsel päeval.

Kõnealuses kommentaaris kujutab Rammo kooseluseaduse vastaseid väga negatiivses valguses ning süüdistab neid valelikult vihkamises ja vägivallas, eriti seoses 5. oktoobril Toompeal toimunud meeleavaldusega, mida Rammo võrdleb absurdselt pronksiöö ja märtsipommitamisega.

Parempoolsel pildil kujutatud Rammo tähistab 9. oktoobri õhtul kooseluseaduse läbisurumist homoaktivistide peol kohvikus Sinilind, mida väisas teiste seas ka peaminister Taavi Rõivas.

Alari Rammo päevakommentaari on võimalik lugeda siit ning kuulata siit.



Tere, hr Tammerk!

Palun Teie kommentaari ka sellele päevakommentaarile, mida olen mitu korda järjest kuulanud, suutmata siiani uskuda, et selline asi võib olla eetris rahvusringhäälingu peamise raadiokanali päevakommentaarina päev pärast kooseluseaduse vastuvõtmist.

Kardan, et ma ei ole mitte kunagi nii ühekülgset, tigedat ja kallutatud poliitilist kommentaari kuulnud (stiilinäide: "Kõikjal lokkas viha ja toores vägivald.”).

Päevakommentaariks kooseluseaduse vastuvõtmise järgsel päeval antakse sõna mitte kellelegi, kes arutleks toimunu üle ühelt ja teiselt poolt, kainelt ja rahulikult — ei, sõna antakse hoopis end selgelt ja avalikult homoaktivistina positsioneerinud isikule, kes siis kasutab seda võimalust, et mõõdu- ja taktitundetult ning ilma igasuguse arutluse või argumentideta tembeldada meie meeleavaldus vihkamisürituseks, mille vastu tuleks mobiliseerida valitsuse jõud.

Mulle tundub, et asi on läinud selgelt üle mõistlike piiride ja see ei ole enam sugugi naljakas.
Vihkamislipuke? Kas austus traditsioonilise perekonna ja abielu ideaalide vastu on ERR-i arvates samastatud vihkamisega? Mis riigis me elame? Kas Venemaal või Hiinas? Just sellistes riikide meedias võiks oodata valitsusparteide ideoloogiliste ja poliitiliste ambitsioonidega mittenõustuvate ja nendele vastu töötavate kodanikeühenduste suhtes sellise jõhkra ja täiesti ühekülgse häbimärgistamise praktiseerimist. Kuidas saab meie meeleavaldusel paljude inimeste käes olnud lipukesi nimetada “vihalipukesteks”? Mis õigustab meie tegevuse tembeldamist “vihaks ja tooreks vägivallaks”? Millise loogilise tehte alusel võib meie meeleavaldust võrrelda 1944. aasta märtsipommitamisega? Mis eriti skandaalne: Rammo väljendab arvamust, et eesti ühiskonna arenguks on vaja, et vanem põlvkond lihtsalt ära sureks. Kas mitte kõik see ei ole vaenu õhutamine inimese poolt, kes ei suuda leppida, et kogu ühiskond ei pea tema maailmavaatelisi tõekspidamisi omaks võtma ning aastasadu meie kultuuri aluseks olnud väärtustest lahti ütlema? Mulle jääb arusaamatuks, kas Vikerraadios üldse ei kontrollita, millist teksti eetrisse lastakse. Ärgem unustagem, et need solvangud on adresseeritud 2/3 eestimaalastest, kes ERR-i oma maksudega ülal peavad. Rõhutan, et ülaltoodu ei ole enam emotsionaalne hüüatus või retooriline küsimus – see, mis toimub, teeb mind tõesti väga murelikuks, sest me näeme, et suund, kuhu meie ühiskond liigub, on kõike muud kui meeldiv ja lootusrikas. Palun käsitleda minu kirja kaebusena.
Lugupidamisega, Varro Vooglaid

Allikas: http://www.decivitate.ee/?news_id=2454

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP