RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 4. november 2014

Aasta isa: kui me kasvatame oma lastest pehmod, siis saavad neist vaimsed invaliidid

Pilt on illustreeriv Pilt on illustreeriv
Foto: veiko

Eesti Naiste Koostööketi eesistuja Reformierakonna naisteühendus NaiRe ja SA Eesti Tervise Fondi eestvedamisel toimuval konverentsil „Kuidas eesti mees elaks 10 aastat kauem? Tervelt!“ otsiti vastuseid küsimustele meeste südametervise, terviseprogrammide, tervise näitajate, tervisega ja tööga seotud käitumisharjumuste kohta.
Dr Ralf Allikvee, Ida-Tallinna Keskhaigla juhatuse esimees ja Aasta Isa, tõdeb kurbusega, et oma elust veedab eesti mees haigena lausa 18 aastat. Kuid lisaks sellele arvab ta, et me laseme end tänapäeval liialt palju rumalatest moesuundadest mõjutada. „Mind paneb muretsema soovunelm, et mees oleks pehmo. Et mees ei või panna vastu hambaid, kui ta tahab. Mu tütrepoeg tuli mulle kurtma, kuidas prillidega poisi kaitseks välja astudes tema lõppkokkuvõtteks õpetajalt märkuse sai. Seejärel lubas ta enam mitte kunagi kedagi samas situatsioonis kaitsta," kurvastas Aasta Isa. "Mina üritan ikka ürgset eesti meest kasvatada. Kui me kasvatame oma järgnevaid põlvkondi pehmodeks, siis ei ole neil mitte südamehaigused, vaid nad muutuvad iseenda jaoks vaimseks invaliidiks. See on väga ohtlik asi,“ paneb Allikvee kõigile südamele.
Eesti mees ja tema süda
Prof Margus Viigimaa, Põhja-Eesti Regionaalhaigla kardioloogiakeskuse professor, Eesti Kardioloogide Seltsi president, tõdeb, et eesti meeste suurimaks paheks on ikka veel suitsetamine. Kümne aastaga on igapäevasuitsetajate osakaal langenud vaid 14 protsenti. 15-aastaste õpilaste toitumisharjumusi uurides selgus, et Eesti on Euroopa riikides viimasel kohal. “Toitumisharjumused kujunevad maast madalast. Hilisemas elus on neid väga raske muuta,” sõnab Viigimaa. Mehe tervise pandiks on oranžid köögiviljad ja kala.
Samuti on probleemiks meeste liikumisvaegus. “Mida rohkem on arvuteid, autosid, lifte, seda suurem see probleem on. Kolm tundi tervisesporti nädalas on piisav — see vähendab südameinfarkti riski lausa 22 protsenti,” sõnab kardioloogiakeskuse professor.

See leht on trükitud DELFI internetiväravast
Aadress http://naistekas.delfi.ee/archive/article.php?id=70058501

1 kommentaari:

Anonüümne 28. jaanuar 2016, kell 20:39  

Ralf Allikvee on PEHMO ja oma pojast on ta kasvatanud ka kasvatamatu PEHMO. Ralf Allikvee ei vääri aasta isa nime ja Ralf Allikvee on korrumpeerunud mõrtsukriigi Eesti käepikendus! Rahvuslane Matti Ilves on alfaisane PEHMO, kes ahistab, laimab ja sõimab naisi!!! Matti Ilves on kibestunud 70 a. vanamees, kellel on 4 insulti olnud ja oma viimase tõmbega elab oma komplekse välja süütute inimeste peal. Pehmode loetelu võiks jätkata, sest neid sitapäid on Eesti täis! Vangla nuitab korrumpeerunud ja laimavate pehmode järgi!



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP