RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 16. november 2014

Kooseluseadus pani vabamüürlaste juhi salapärasest seltsist lahkuma


Foto: Teet Malsroos


Vabamüürlaste juht Raido Rüütel lahkus salapärasest vennaskonnast ning kirjutas avaliku ja avameelse kirja valitsusest ja presidendist.
"Mu vennad üllad! Oh ärge ehmuge, et kirjutan siin avalikult. Sel oma kindel põhjus. Ma nimelt lähen vennaskonna turvalisest rüpest, et selgelt kuulutada, kui tühisteks pean neid õnnetumaid, kes Toompeal lossi suures saalis reetsid kolmveerand Eesti rahvast. Nad tulistasid meile selga," alustab Raido Rüütel, endine rallisõitja, Eesti suurlooži endine suurmeister oma avalikku kirja.
Ta nimetab riigikogulasi tühikargajateks ja klounideks ning presidenti argpüksiks.
Raido Rüütel, milles asi?
"Kooseluseadus on [minu loožist] lahkumise põhjuseks ja selle menetluse käekiri, kuidas seda aeti," kostab endine suurmeister.
"Ma ei ole isegi pettunud, aga ma näen tölplust, õigemini on see imestus, kui saamatud ja rumalad võivad olla meil riiki juhtima sattunud inimesed. Just nimelt – sattunud juhtima! Mind paneb imestama, kui rumalad nad on. Me oleme ehitanud seda ühiskonda juba paarsada aastat ja nüüd lihtsalt laseme allavett."
Rüütel nendib, et peab vennaskonna maha jätma, sest vabamüürlased on riigivõimule lojaalne organisatsioon. "Aga mind ei saa täna oma väljaütlemistes pidada võimuklikile lojaalseks," põhjendab ta loožist lahkumist.
Rüütel saab enda sõnul nüüd öelda seda, mida ta vabamüürlasena öelda ei saanud. "Kuna ma pean nii kõrgelt vennaskonnast lugu, et ma ei tahaks sinna suruda oma mõtteid peale, aga tundes ennast, võin ma kuskil veel palju räigemalt kirjutada ja ma ei taha, et vennaskond seepärast kannatab."
Kas on oodata, et Rüütel võtab nüüd kirglikumalt valitsuse vastu sõna? "Võib-olla. Võib-olla ei võta üldse sõna. Ma ei tea seda," kostab ta.
Suurmeister on tänu oma seisusele mõjuvõimsaim vabamüürlane Eestis.

Allikas: http://www.ohtuleht.ee/603999/kooseluseadus-pani-vabamuurlaste-juhi-salaparasest-seltsist-lahkuma
______________
Muidugi on vabamüürlased riigivõimule lojaalne salaorganisatsioon, sest valitsuses on nende vennad või  nende marionetid!
Vabamüülastest lugege veel SIIT.
M.I.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP