RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 14. november 2014

MATTI ILVES: ISLAND JÄÄB ISESEISVAKS!

Island katkestas juba varem liitumisläbirääkimised Euroopa Liiduga, nüüd aga teatas rahandusminister Bjarni Benediktsson  Sõltumatuse Partei konverentsil, et riigi liitumiskõnelused ELiga on lõppenud ja mitte ainult katkestatud.

Taotlus liitumiseks E Liiduga esitati finantskriisi kiiluvees Islandil 2009, kuid viimaste avaliku arvamuste küsitluste tulemused näitavad, et enamik islandlasi soovib jääda sõltumatuks.
Island käitus tõelise riigina finantskriisi ajal, kui seal läksid pankrotti eraomandis olevad pangad ja näiteks Briti ja Hollandi investorid nõudsid, et islandlased vastutaksid pankurite võlgade eest ja riik maksas neie kaotatud raha - 2,3 miljardit £ tagasi (väikeriigi puhul tohutu summa, rahvaarv 324 000), seda nõudis ka muide Rahvusvaheline Vaaluutafond (IMF). Island võttis vastutusele vaid pankurid, mis on igati õige; peale seda sai riik tohutu rahvusvahelise hukkamõistu osaliseks aga valitsus säilitas siiski külma närvi. Praeguseks ongi olukord rahunenud.

Nüüd on kriisist välja tuldud, Benediktsson ütles, et riigi majandus kasvab juba seitse kvartalit järjest ja SKP keskmine kasv on 2,5 %, see on märsa rohkem kui enamusel ikka veel kriisis vaevlavatel E Liidu riikidel. Island võttis iseseisvalt vastu kiired otsused kiisist väljumiseks ja neid poleks suudetud teha, kuulunuks riik Euroopa Liitu.

Meie Eestis maksame aga ikka veel rõõmuga välismaiste riikide-pankurite võlgu kinni ESMi kaudu!

Kasutatud allikas: http://www.liveleak.com/view?i=559_1415036366

3 kommentaari:

Unknown 14. november 2014, kell 11:27  

Oleks ka meie võimuritel selgroogu.Aga nad ei lase rahval ei otsustasa, ega elada.

Anonüümne 14. november 2014, kell 13:15  

No tore, et Jewroopale oma iseseisvust ei anna. Aga kas Island on üldse riik? See on kahtlane. Sõjaväge tal pole, omal ajal "kaitses" teda JewSA, ja tulemuseks oli, et neljandik islandi neidudest läks jänkile mehele ja mehega siis saarekeselt minema. Hetkel eksisteerib Island ainult tänu oma asukohale ja teiste riikide heale tahtele.
Kuid, jah, eks Eesti ole suuresti samas olukorras. Lennuväge pole, tanke pole, ja mida kõike veel pole samas kui lootus jäetakse "liitlastele", kes selle suhte tasuks sekkuvad Eesti asjadesse.

Anonüümne 14. november 2014, kell 19:34  

Ma ei ole nõus nende parteidega eestis elama,sest see on eesti surm,mida siis ette võtta,vali keda tahad-aga ikka on võimul reform,sugulased ja sõbrad pole kunagi valinud reformi ega sotse aga kus tulevad hääled,sest keegi ei tea kedagi kes oleks valinud neid,naljakas.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP