RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 27. november 2014

MATTI ILVES: PRANTSUSMAA PANGAD EI ANNA RAHVARINDELE LAENU

Nüüd on selgunud, et Prantsusmaa pangad ei anna laenu Marine Le Pen´i Rahvarindele (FN). Le Pen sai äraütlemise osaliseks kõikidelt Prantsusmaa pankadelt, kuhu partei nimel laenutaotlusega pöörduti, seda ütles ta intervjuus "Le Nouvel Observateur´ile". Krediiditaotlus ei olnud ülemääraane - 9 000 000 €, arvestades riigi ja partei suurust.
Laen oli parteile kindlasti vajalik, sest FN ei saa niipalju riigiraha ja eraanetusi, kui teised suuremad erakonnad, kellega neil tuleb võitlusse asuda presidendivalimistel 2017. aastal. Pealegi on vaja kindlustada enda liidripositsiooni, mida näitavad avaliku arvanuse uuringud - võit tuleks juba esimeses valimistevoorus.

Ebaloomulik on aga see, et seekord lükati laenutaotlus tagasi poliitilistel põhjustel. Pankadest võib ka aru saada, sest väljapool Euroopa Liitu (FN on lubanud EL-ist välja astuda) ei maksaks rahvad enam nenende ülemäärasest kasumiahnusest tingitaud võlgu kinni kurikuulsa ESMi kaudu.

Siis pöörduti USA, Hispaania ja Venemaa krediidiasutuste poole ja positiivselt vastas vaid Tšehhi-Vene ühispank - FCRB Bank. Kätte on saadud juba ka esimene väljamakse laenust, 2 000 000 €.

Nüüd muidugi konkurendid ja Rahvarindele ebasõbralikud poliitikud kõikjalt Euroopast on asunud Venemaad süüdistama sekkumises Prantsusmaa poliitikasse. Nii aetakse siis "ausat " poliitikat E Liidus.

Kasutatud allikas: http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2014/11/23/frankreich-front-national-erhaelt-millionen-kredit-von-russischer-bank/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP