RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 21. november 2014

MATTI ILVES: VABAKAUBANDUSLEPING USAga ON EUROOPALE KAHJULIK

Jean-Claude Juncker ja Angela Merkel toetavad vabakaubanduslepingut

Esimine tõeliselt sõltumatu uuring vabakaubamduslepingu TTIP (Atlandi-ülese kaubanduse ja investeeringute partnerusleping) kohta näitab, et see on lausa hävitav Euroopale. EL-is kaob aastaks 2025 583000 töökohta, eksport kahaneb, palgad ja maksutulud langevad. Sellest võidab vaid USA.

Euroopa Liidu poolt avaldatud ja E Komisjoni poolt tellitud uuringud näitavad vabakaubanduslepingut TTIP lausa õnnistusena Euroopale, seetõttu on ka poliitikud huvitatud selle kiirest sõlmimisest. Selle uuringu teostaja ei ole sõltumatu, vaid on komisjoni klient.
Aruandes öeldakse, et laping võimaldab energiasäästu miljonite dollarite eest ja aitab luua sadu tuhandeid uusi töökohti. Pärast täielikku rakendamist on käesoleva lepinguga seostuv aastane majanduskasv 0,5% SKTst (120 000000000 € igal aastal).

USA-s, "Tufts University" Keskonnainstituudi juures teostatud uuring mõjub aga märksa kainestavamalt. Jerome Capaldo ütleb töödokumendis, et TTIP-il on Euroopa riikidele lausa purustav mõju, kaob 600 000 töökohta ja see oleks sama palju kui kriisi aastatel 2010 ja 2011. Saksamaal kaob töökohti 134 000, Prantsusmaal ja Põhja-Euroopas 130 000 või isegi 223 000. Ennustatakse ka ekspordi vähenemist, Saksamaal 1,14 protsenti, kriisist vaevatud Prantsusmaal 1,9% ja põhjaeurooplased kaotavad ekspordis 2,07 protsenti.
Lisaks netosissetulek majapidamises oleks väiksem: Saksamaal umbes 3402 € aastas, Prantsusmaal 5518 ja Põhja-Euroopas töötajad kaotaksid 4848 € aastas.
USA-s on kõik need näitajad positiivsed.
Tegelikult võidavad lepingust Euroopas vaid rikkad börsil tegutsevad firmad ja see on järjekordne kapitali ümberjaotamine rikaste kasuks. See näitab veel, et E Komisjoni juures tegutsevad lobigrupid on teinud oma tööd hästi.

Põhjus, miks uuringud annavad erinevaid tulemusi on üllatavalt lihtne, ametlikus uuringus on kasutatud andmeid kuni aastani 2010 - seega enne kriisi!
Meie reeturpoliitikud pasundavad ka suurest kasust, mis vabakaubandusleping osariikidele ja inimestele toob. Samas riikide parlamentidel ei ole lepingu osas mingit sõnaõigust, see on vaid E Komisjoni asi. Tõsi, lõpuks peab selle kinnitama ka Euroopa Parlament, mis tegelikult täidab samuti kummitempli osa nii nagu meilgi.
Meile, rahvuslatele, on see üheks toredaks sõnumiks, sest nii antakse veel üks hoop Euroopa Liidu praguneva vundamendi pihta ja seda ELi enda kätega.

Kasutatud allikas: http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2014/11/14/unabhaengige-studie-ttip-vernichtet-in-europa-583-000-arbeitsplaetze/

2 kommentaari:

Anonüümne 21. november 2014, kell 18:19  

Ootasin juba ammu sellist uudist.No mille jaoks neid sanktsioone siis Venemaale kinnitati?Ikka selleks ,et laostada EL-i!Ja juba ujub lagedale USA vabakaubanduslepinguga ning suunab Venemaale määratud kaubavoo USA-sse ,ainukese vahega ,et ostab kordades odavamalt kui seda oleks maksnud venelane ning lisandub transport üle lombi ja muud hoiustustingimused.Naeruväärne on vaadata kuidas kõrini võlgades suurriik tõmbas EL-il naha üle kõrvade!Siin patsutavad ja musitavad veel aastaid enne kui aru hakkavad millestki saama!

Anonüümne 23. november 2014, kell 18:19  

Just ! Aga völg on suhteline vöi olematu , kui jöudu on !!



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP