RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 28. november 2014

Moldovas valmistutakse valimiste eel Ukraina-stsenaariumi kordumiseks

Moldovas on nädalavahetusel toimuvate parlamendivalimiste eel tekkinud üsna pinev õhkkond, kuna eriteenistused hoiatasid venemeelsete äärmuslaste provokatsioonide eest.

Esmaspäeval kogunesid Moldova presidendi Nicolae Timofti juures riigi jõustruktuuride esindajad, et arutada võimalike provokatsioonide ärahoidmist nii enne kui ka pärast 30. novembril toimuvaid valimisi. Päev enne kohtumist oli Moldova informatsiooni ja julgeolekuteenistus teatanud äärmusrühmituste aktiviseerumisest riigis ning võimalikest provokatsioonidest, vahendas press.try.md.

Jõustruktuurides on välja kuulutatud nö kõrgeima astme valmisolek ning eriüksused valmistuvad nurjama katseid korrata Moldovas Ukraina-stsenaariumit. Võimud juba teavad varasemast kogemusest, et interneti suhtluskeskkondade mõju ei tohi alahinnata.

Eelmisel nädalal teatasid Moldova õiguskaitseorganid, et riigis peeti kinni kuus isikut, keda kahtlustuse kohaselt kavatsesid korraldada valimiste eel provokatsioone. Kinnipeetute seas oli kaks Venemaa ja kolm Ukraina kodanikku, kes saadeti riigist välja.
Samuti ilmus sotsiaalvõrgustikesse kaks videosalvestist äärmusrühmituste plaanidest destabiliseerida valimiste järgset olukorda.

1990. aastal teatas Transnistria Moldovast eraldumisest, hiljem toimus Moskvast sõltuva separatistliku piirkonnaga kodusõda. Transnistrias asub siiani Vene sõjaväekontingent.

RahvusRinghääling

Allikas: http://bhruzzland.balanss.ee/naabrid/moldova/106-moldovas-valmistutakse-valimiste-eel-ukraina-stsenaariumi-kordumiseks

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP