RAHVUSLANE

Rahvuslane

laupäev, 22. november 2014

Videokommentaar: karistusseadustiku muudatusi suruvad läbi Euroopa Liidu organisatsioonid

Seekordses kommentaaris jätkan karistusseadustiku vaenu õhutamist käsitlevate muudatuste vaatlemist.
Nagu selgub karistusseadustiku ja väärteomenetluse seadustiku muutmise seaduse eelnõu seletuskirjast, mille on käesoleva aasta augustis allkirjastanud justiitsminister Andres Anvelt, on siin tegu Euroopa Liidu Nõukogu ühe raamotsuse poolt Eestile ja teistele EL-i liikmesriikidele ette kirjutatud stsenaariumiga.
Selle raamotsuse teostumist on asunud valvama ja edendama mitmed Euroopa arvukatest järelvalvekomisjonidest ja nõukogudest. Eesti pole selles küsimuses loomulikult erand ning nii ongi Euroopa surve Eestile järjekordselt ka selles küsimuses väga tugev.
Nagu oleme korduvalt rõhutanud, peame Eesti ja Euroopa Liidu kodanikena pidevalt küsima, kas need suunad, mis praegu on Euroopa juhtkonna kõrgemal tasandil omaks võetud, on ikka õiged ja kas need muutused, mille teostumiseks pole keegi demokraatlikku mandaati küsinud, on meile üldse vastuvõetavad.
See on muuseas kasvav trend Euroopas, nagu näitasid eelmised Euroopa Parlamendi valimised, milles võidutsesid nii Prantsusmaal, Inglimaal kui ka Taanis EL-i vastased.
Üks on vähemalt selge. Eesti praegune juhtkond on juba ammu loobunud kriitilisest hoiakust kõige suhtes, mis Euroopast ja Põhja-Ameerikast tulemas on ja omandanud orjaliku kummitempli staatuse.
Paratamatult võtab võimust tunne, et kodumaine juhtkond ei esinda mitte Eesti huve Euroopas, vaid tegeleb sellega, kuidas Euroopa huve Eesti ühiskonnale kas peale suruda või ilma suurema kärata kohandada. 
Head kaasamõtlemist!
Parimate soovidega,
Markus Järvi
SA Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP