RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 26. detsember 2014

Lugeja: Eestit vallutavad umbkeelsed slaavlased: tahaksin kuulda ilusat emakeelt nii poes, pargis ja ka igal pool mujal


Aastavahetus-8


Võimalus kohata täiesti umbkeelset slaavlast meie kalli isamaa pinnal, mille emakeel on omati nii ilus, on vägagi suur ning ma ei pea silmas seda, et Eestis turismindus on suure arenguhüppe teinud. Need slaavi keelte valdajad on Eesti riigi kodanikud. Mõned ei ole jõudnud ja teisi ei huvita eesti keele õppimine. Vabandusi leidub alati, kuid õnneks on ka väike protsent sisserännanuid, kes tõesti näevad vaeva ja õpivad selgeks meie emakeele. Au neile!
On inimesi, kes ootavad, et neile õpetataks. Ei nad raatsi krossigi oma uuele kodumaale loovutada pakutavate keelekursuste eest. Sellistele inimestele soovitaksin, et minge õige kaitseväkke! Seal saate korraliku distsipliini ja sõjaväelise väljaõppe kõrval ka nii teoreetilisi kui ka praktilisi eesti keele tunde.
Veel vastumeelsemad on minule isiklikult inimesed, kes ei tahagi oma põhimõtete pärast keelt õppida. Nad aina protesteerivad ning üritavad eesti keele levikut pidurdada, väites, et neid ja nende rahvust ei austata nende uuel kodumaal. Nad nimetavad küll Eestit oma koduks, kuid keele õppimisest ei taha nad kuuldagi. Keelebarjäärist tingituna saavad nad ka kehvemapoolse töökoha ning see annab ju veelgi omakorda põhjuse Eestit ja selle majandussüsteemi kiruda.
Kõige tublimad on need, kes on otsustanud veidi enda kallal tööd teha ning eesti keel endale selgeks saada. Neid saadab edu ja nad on ka seda väärt. Kui mõni inimene, kellele eesti keel on teiseks keeleks, seda praegu loeb, siis au ja kiitus sulle. Oled tegija!
Minule meeldiks ikka Eesti riik eesti keelsena. Tahaksin kuulda ilusat emakeelt nii poes, pargis ja ka igal pool mujal. Niisiis loodan väga, et umbkeelsed slaavlased peale sõnade "tere" ja "aitäh" ka teised ilusad eesti keelsed sõnad endale selgeks teevad. Kui meie juba koolis õppime vene keelt, siis oleks minu silmis vägagi normaalne, et meie kodumaa pinnal elavad slaavi juurtega vennad ja õed õpiksid ära oma kodumaa emakeele.

See leht on trükitud DELFI internetiväravast
Aadress http://noortehaal.delfi.ee/archive/article.php?id=70435927 ________________

Asjatu lootus, lugege lisaks SIIT.
M.I.  

3 kommentaari:

Anonüümne 26. detsember 2014, kell 20:12  

Mis jama jutt!?
Igal pool ERR, ETV kui kaubanduses karjub sulle aafrikalik ingliskeelne möla vast nägu.. Vene keelt EI!ole kuulda isegi Lasnamäel!
Tallinn on parasiit-inglise keelne linn. Tehke silmad lahti. Jätke oma jura.Olge objektiivsed!

Matti Ilves 26. detsember 2014, kell 21:33  

Objektiivsele anonüümikule ütlen, et Eesti on varsti 3 riigikeelt, lugege siit:
http://rahvuslane.blogspot.com/2014/07/matti-ilves-uks-eestlaste-kaotatud.html

Anonüümne 26. detsember 2014, kell 21:51  

Uskuge keeletadlast Marti Ehalat!
Eesti keele TAPAB just inglise vulgaarne pidžin! olge objektiivsed,
Tänud M.I.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP