RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 3. detsember 2014

MATTI ILVES: KAS SAKSAMAA TAASTAB SAKSA MARGA?

Viinasel ajal on Itaalia meedia spekuleerimud selle üle, et Saksamaa ütleb lahti eurost ja läheb tagasi margale. Väljumine euroalast olevat juba lõppjärgus, seda oletust toetavad ka mitmed USA majandusteadlaste väited.

Saksa poliitikud tahavad ütelda hüvasti ühisrahale, enne kui on liiga hilja. Itaalia meedia andmetel on kantsler Merkel planeerinud juba ammu väljastumist eurotsoonist. Itaalia ja kogu Lõuna-Euroopa kardavad, et see samm võib hävitada neid majanduslikult, kirjutab Itaalia ajaleht "Libero".
Berliinis on juba töötatud välja konkreeted plaanid, kuidas lahkuda eoroalast ja sellest kavatsusest peaks teadma ka Brüssel, kirjutab "affaritaliani.it".
Ameerika majandusteadlane Allan Meltzer selgitab seda otsust majandusliku olukorraga Saksamaal, mis pole sugugi nii roosiline, et poliitikud seda võiks tunnistada. Kõik euroriigid on suurtes võlgades, samal ajal aga kulutatakse € tagamiseks miljardeid, ilma, et stabiilsust oleks saavutatud. Nii väidab Meltzer interjuus "Il Foglio´le".

Ühe edukama ELi liikme Saksamaa riigivõlg on jaba 81,2 % SKP-st, 2147 triljonit eurot ja see on tunduvalt enam, kui omalajal Euroopa Liit ise luges jätkusuutkikuks - 60%. Tean ka seda, et euroalast väljumuse plaan on Hollandil ja nad on hakanud USA-st koju tooma ühte osa seal hoiulolevaid osariigi kullavarusid, kulda on neil USA-s 122,5 tonni (Hollandil on veel kulda Kanadas ja Suurbritannias).
Eesti poliitikud muidugi selliseid plaane ei koosta, kui juba põhja minna siis ikka ukelt!

Kasutatud allikas: http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2014/11/20/italienische-medien-spekulieren-ueber-rueckkehr-deutschlands-zur-d-mark/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP