RAHVUSLANE

Rahvuslane

laupäev, 6. detsember 2014

MATTI ILVES: MOSSAD TEGUTSEB

Hiljuti lugesin Micel Bar-Zhonar´i ja Nissim Mishal´i kirjutatud raamatut "Mossad. Iisraeli luureteenistuse tähtsamad operatsioonid", välja antud 2013 ja see juutide kirjutatud raamat jättis pehmelt öldud õige masendava mulje. Iisraeli salateenistuse Mossad tegevust kirjeldatakse positiivseid värve säästmata ja nad on otsekui maailmapäästjaid: "Salateenistuse tegevus on mitmel moel muutnud maailma ja Iisraeli saatust. Kõigile vaatamata kannab Mossadi salaagente sügav ja idealistlik kodumaa-armastus, täielik pühendumile oma riigi säilimise eest võitlemisele ning valmisolek astuda vastu kõige hirmsamatele ohtudele - nad on Iisraeli nimel kõigeks valmis."
Jah, nad on tõesti kõigeks valmis, valmis ka tapma rahuajal sadu ja sadu süütud inimesi.

Vaatleme siin lühidalt vaid Mossadi tegevust, mis on suunatud Iraani tuumaprogrammi ja arvatavatava tuumarelva loomise vastu. Raamatus väidetakse, et Mossadi agantide tegevus on lükanud Iraani tuumarelva loomise edasi 2005-ndast aastast kuni 2015. aastani.
Selle saavutamiseks on tapetud kümneid Iraani tuumateadlasi ja kõrgeid sõjaväelasi, ning korraldatud mitmeid lennukatastroofe mõne teadlase või sõjaväelase surmasaatmiseks ja agante ei paista vähemalgi määral häirivat see, et nii saadetakse surma sadu süütuid inimesi. Näiteks 2006. aastal tomus Iraanis "lennuõnneus", kõik pardal olnud inimesed hukkusid. Reisijate hulgas olid mõned Iraani revolutsioonilise kaardiväe ohvitserid, kaasa arvatud ülemjuhataja Ahmed Kazami. Samal aastal korraldati veel kaks lennukatastroofi.
Plahvatusi on korda saadetud ka tuumarajatistes ja isegi üksikute teadlaste hävitamiseks.

Viimasel ajal pole Iraanist tulnud teateid teadlaste "salapärasest " hukkumisest, ega suurtest lennukatastroofidest ja kätte on jõudmas aasta 2015. Kas sellel aastal siis Iisrael ründab Iraani, nii nagu raamatus äärmise abinõuna  lubati?

Mossad pole sugugi nii kõikvõimas ja ilmeksimatu kui püütakse näidata, näiteks 1976. aastal mõvasid agendid Norras hoopis vale mehe, nad nabiti ka kinni politseinike poolt, anti kohtu alla ja mõisteti pikaks ajaks vangi. Selliseid juhtumeid on olnud veelgi. Mossad tegutseb maailma paljudes riikides ja neil on kerge värvata kaastöölisi ning agente kohalike juutide hulgast. Näiteks isegi Iraanis elab üllatavalt palju juute, seal on suuruselt teine juudipopulatsioon Lähis-Idas Iisraeli kõrval. Veelgi huvitavam on see, et juudid on Iraani konstitutsiooni poolt igati kaitstud ja omavad kindlaid saadikukohti Iraani parlamendis.

Kokkuvõtteks võib ütelda, et Mossadi enamik "operatsioone" on seotud vastaste (terroristide kuid mitte ainult nende) tapmise ja hävitamisega, seetõttu on see luureorganisatsioon üks kõige verisemaid terves maailmas. Siin jääb isegi venalaste FSB Mossadile kaugelt alla.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP