RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 14. detsember 2014

MEIE KIRIK: Ilves kuulutas konservatiivse rahvusluse ja usulise traditsionalismi demokraatia vaenlasteks

Tartu ülikoolis avaliku loengu pidanud Toomas Hendrik Ilvese sõnul on tänapäeval Euroopas liberaalse demokraatia vaenlasteks kujunenud konservatiivne rahvuslus ning usuline fundamentalism, mis on kommunismist ohtlikumadki.
„Kommunismi asemel asetab täna end liberaalse demokraatiaga vastamisi uus­konservatiivne maru­rahvuslus, milles usuline fundamentalism sulandub autoritaarsuse imetlusega ja imperialistlike hoiakutega. Teisisõnu, tegu on täna­päevase versiooniga tsaar Nikolai I vene identiteedi kolme­tahulisest määratlusest – ortodoksi usk, „narodnost“ ja auto­kraatia,“ kõneles Ilves.
„Laia toetust saavad ka anti­liberaalsed rünnakud lääne „dekadentliku kõike­lubavuse“ vastu, olgu selleks sõna­vabadus, naiste ise­seisvus või vaba elu­kaaslase valik,“ kurtis Ilves.
„Tähendab, et Lääne lipulaev liberaalne demokraatia – mõtlen siin vabadele valimistele, õigus­riigile ja inim­õigustele toetuvat riigi­korda, mis on ka Eesti oma­riikluse aluseks – on mõnel pool ideede võitluses autoritarismile alla jäänud.“
Loe lähemalt siit

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP