RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 26. detsember 2014

MEIE KIRIK: Peapiiskop electus Urmas Viilma: "Üksikisiku vabadusjumal hakkab valitsema."

Autor: uudistetoimetus   
Sample ImageEELK peapiiskop electus Urmas Viilma tõdeb, et Eestis kui liberaalses riigis on moraali­küsimused jäetud üksik­inimese otsustada ning vabadus on pea­aegu jumalikustatud: iga­ühel lastakse Jumala asemel troonil istuda.
„Umbes 20 aastat tagasi arvasin, et kristlus ja humanism on midagi väga sarnast: mõlemad austavad ligimest,“ rääkis Urmas Viilma intervjuus Postimehe Arterile (küsitles Priit Pullerits).
„Aga nüüd tundub, et humanismist on saamas uus ideoloogia, mis tõstab inimese jumala kohale. Ja mitte ühe konkreetse inimese, vaid meil kõigil lastakse troonil istuda – mina olengi kuningas. Me oleme enda­välised, kõrgemad autoriteedid kõrvaldanud ja pannud autoriteediks inimese tahte.“
Viilma sõnul tähendab olukord, kus igaüks on kuningas, üksteisele kõri kallale minekut.
„Me näeme, et esindus­demokraatia võib jõuda otsusteni, mis lõhuvad ühis­konda,“ märgib Viilma, tuues näiteks kooselu­seaduse, mille poliitikud ilma valijate toetuseta vastu võtsid, „sest neil on võim ja õigus.“
„Kui aga elu on hea, hakatakse tegema otsuseid, mis toetavad meie mugavust, mandumist ja hedonistlikku elu­stiili,“ leiab Viilma, lisades, et Pandora laegas on juba avatud ning „üksik­isiku vabadus­jumal hakkab valitsema.“
„Üksikisiku vabaduse jumalikustamine toob ohu, et ühel hetkel tulevad asjad, mida seni oleme nimetanud eba­normaalsuseks, kõne alla kui normaalsus,“ hoiatab Viilma.
Viimaks arutleb Urmas Viilma selle üle, kuidas eurooplaseks saamine aitab kaasa eestlaste püsimisele riigi ja rahvana.
„Ma ei ole Euroopa Liidu demoniseerija, aga meid neelatakse lõpuks alla. Näen, kuidas mingeid otsuseid hakatakse meie eest ära tegema sellega, et võetakse vastu õigus­aktid, millega meie peame oma õigus­aktid kohandama. [---] Kas nüüd ongi käes aeg, et enam pole tähtis, mida rahvas arvab?“ mõtiskleb peapiiskop electus.
„Meid okupeeritakse mingi uue ideoloogiaga,“ selgitab ta oma mõtet surve­ühiskonnast. „See on täiesti uut liiki okupatsioon, sest seda on raske määratleda: me ei näe, kes on vaenlane, kes meid okupeerib, ta ei ole rünnatav. See on nagu kesk­ajal Euroopasse jõudnud katk, mille vastu ei osatud toimida…“
Loe lähemalt siit (Postimehe tasuline versioon).  

3 kommentaari:

Anonüümne 26. detsember 2014, kell 16:13  

Tõenäoliselt on viilma sugustel üsna keeruline mõista, et tema ja tema mentaal-orjasüsteemi asemel troonib järjest rohkem Inimene ise. Väga raske on lapsemeelsetel ka seda mõista miks küll inimkond hakkab täiskasvanuks saama ja parasiitidel luti suust välja tõmbab. Sa urmas proovi natuke oma jõuga kah siin ilmas hakkama saada ja siis hakka teisi õpetama-käsutama. Seni kuni sa seda veel teinud EI OLE - sule suu.

Matti Ilves 26. detsember 2014, kell 18:06  

Anonüümsele liberaalile ütlen, et olete eksiteel. Teie "täiskasvanuks" saamine tähendab ühiskonnas vaid anarhia tulekut ja vast on see kellelegi (NWOi ülesehitajatele) vajalik, et nii teid paremini juhtida; sest üksikud, ainult endale mõtlevad inimesed on nõrgad.

Anonüümne 27. detsember 2014, kell 17:03  

Uskumine et ..ükski inimene ei ole nii tugev, et ise hakkama saada ??? Muidu tuleb anarhia?
Usk siis vahend anarhia tõkestamiseks? Nagu Raid tapab tarakane?
Ärme siis unusta, et usk on nõrkadele, tugevatel on Vägi ja nad on ise Loojad.
Luua ei saagi olles keegi teine vaid ainult tehes seda oma hingejõuga ja iseseisvalt.
Või on mõni kuulus maal, mille on loonud rahvahulgad?
... ainult endale mõtlevad inimesed on nõrgad...piisab siis vaid teistele mõtlema hakkamisest ja oledki tugev?
Huvitav küll, kuidas nii loogikavaesed failid nii visalt küll aastatuhandeid vastu on pidanud?



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP