RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 21. detsember 2014

MEIE KIRIK: Peeter Helme: euroopalikkus ei tähenda mulli, milles elab oma juuri häbenev eliit

Autor: uudistetoimetus   
Publitsist Peeter Helme kirjutab, et euroopalikkus ei seisne oma traditsioonide häbenemises ja enese­koloniseerimises, kindlasti mitte selles, kui president kuulutab kiir­korras välja rahva enamuse tahte vastaselt vastu võetud seaduse.
„Eesti jaoks toimivast euroopalikkusest kõnelemiseks on ikkagi vaja ise­endast lugu pidada. Ja see ei tähenda poliitilise juht­konna enesega rahul­olu, vaid kogu rahva osalust,“ leiab Helme.
„Sellele aga ei aita sugugi kaasa igasuguse Euroopa tsivilisatsiooni­pärandiga vastu­olus olev oma rahva hoiakute salgamine ning nende kinni­kleepimine eliidi enese­koloniseerimis­projekti korras,“ kirjutab Helme.
„Meid ei vii Euroopale vaimses mõttes lähemale mitte mull, milles elavad poliitilised juhid ja käpu­täis ärimehi, vaid aktiivne osalemine euroopalikkuse kui suure ja mitme­kihilise kultuuri edendamisel. Kultuuri, milles Eesti pole mitte ainult vastu­võtja, vaid ka andja rollis.“
Loe lähemalt ERR-i portaalist

2 kommentaari:

Anonüümne 21. detsember 2014, kell 18:22  

Seda uskumatum on kuulda kirikuisade valmidusest altari ees panna paari homopaare, mis on PIIBLI VALGUSES jumalateotus. Pole kuulda olnud eesti pastorite kõikumatust seisukohavõtust - kui kõikvõimas EURO sunnib, kas siis tehakse see ära?

Matti Ilves 21. detsember 2014, kell 19:14  

Meie kirikuisad selliste hulgas õnneks pole! Loodame, et säilitavad ka edaspidi sirgeselgsust. Luteri kirik on siiski enamuses riikides, kaasaarvatud Põhjamaad juba murtud.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP