RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 14. jaanuar 2015

MATTI ILVES: MEEDIA VÕIMENDAB VEELGI ERAKONDADE EBAVÕRDSUST VALIMISTEL

Olen nüüd jälginud kaunis tähelepanelikult meediat, sest on ju valimisteeelne aeg. Olukord on enam kui kurb, sest meediaväljaanded võimendavad üksmeelselt olukorda, mis on niigi ülekaalukalt kartelli- ehk riigierakondade kasuks.

Kuulanud olen näiteks mitmeid saateid, kus tutvustatakse erakondade valimisplatvorme ja juttu on tehtud ainult 4. Riigikogu erakonna programmist millega minnakse valimistele. Nüüd võib tõesti jääda mulje, et Eestis on ainult neli erakonda ja just nii võimendatakse veelgi riigierakondade positsiooni. On ju need erakonnad ja nende juhtfiguurid kogu aeg "pildis" ka valimistevahelisel ajal.

Erti ebavõrdseks muutub aga olukord siis kui võrdleme raha, mis on seadusandlikult erakondade käsutuses; selliseid seadusi teevad riigierakonnad ise muidugi enda huvides, rahvas on aga sellise ebademokraatliku onupojapoliitikaga juba harjunud ja ei pane seda tähelegi. 
Näiteks suuruselt Eesti neljas partei - Eesti Konservatiivne Rahvaerakond peab valimistel läbi ajama kohkem kui 20 korda väiksema eelarvega kui on riigikoguerakondadel.Täisnimekirjaga väljaminek ja kautsjoni maksmine nõudis erakonnalt juba suuri pingutusi.
Teiste, väiksmate erakondade rahalistest vahenditest ei maksa isegi rääkida, need on pea olematud. Mõnel erakonnal  100 korda väiksemad riigierakondadel. Kus on siin demokraatia ja võrdsed võimalused valimistel? Sellist äärmiselt suurelt diferentseeritud rahastamist on vaevalt leida teistest ELi osariikidest.

Imelik on see, et isegi EKRE patvorm ei väärinud saadetes äramärkimist kas või mõne sõnaga. Ometi on seal Eesti praegust poliitikat arvestates lausa revolutioonilisi seisukohti, toon näiteks neist vaid neli:

1)kehtestada rahvaalgatus: seaduseelnõu, mis saab 25 000 toetusallkirja läheb automaatselt rahvahääletusele
2)maksustada Eestist seni maksuvabalt välja viidav kapital
3)luua riiklik kommertspank ja viia kõigi avalike asutuste arveldused sinna üle
4)eelistada riigihangetel eesti kapitalil põhinevaid ettevõtteid ja toetada riikliku tellimuse kaudu kohalikku ettevõtlust ja töökohtade loomist

Need valimisplatvormi seisukohad peavad kõik Eesti ja tema rahva hüvangut silmas. Ja siin kerkib paratamatult küsimus, et kelle huve siis kartelliparteid ülimaks peavad? Vastan, ülimaks peetakse rahvusvahelise suurkapitali huve, see on ilmselt valitsusladvikule kasulik.

Meedia poolt saab mahavaikimine olla ainult taotluslik ja erapoolik.
Muidugi, valimisdepattidel saab EKRE ja teised riigikoguvälised erakonnad sõna sekka ütelda, kuid see ei tasakaalusta kaugeltki olukorda kogu pikal valimisteeelsel ajal.

Sellised "võrdsed" valimised on siis meie osariigis!

3 kommentaari:

Anonüümne 14. jaanuar 2015, kell 15:19  

EKRE "patvorm" ei väärigi ära märkimist. Ja kui nüüd järele mõelda, võibolla see mõjub teie valimistulemustele vaid positiivselt. Nii et milleks viriseda...või õigemini, nagu ma aru olen saanud, selles väga suures osas mõningate patvorm vist seisnebki...

Anonüümne 14. jaanuar 2015, kell 16:16  

Selle kohta on ainult üks küsimus:kes kontrollib riigimeediat,arvatavasti vastust enamus teab?!See pole teps mitte Eesti riik.Alles hiljuti ütles peaminister intervjuu erakanalile ära,sest ta ei teadnud küsimusi,mida küsitakse!

Matti Ilves 15. jaanuar 2015, kell 15:03  

15:19-le
Oi-oi, ilmselt on siia äraeksinud üks kartellierakondade klaköör!
Asjata näete vaeva, selle blogi lugejate hulgas teid keegi ei usu.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP