RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 7. juuli 2015

Austerlased tahavad oma riigi lahkumist Euroopa Liidust

Euroopa Liidu vastased austerlased kohustasid oma maa parlamenti arutama riigi lahkumist Euroopa Liidust. Selleks koguti rahvaalgatuse korras 261 159 allkirja petitsioonile, milles taotletakse EL-ist lahkumiseks rahvahääletuse korraldamist, teatas 1. juulil 2015 Austria ajaleht „Der Standard“.
Nimetatud allkirjahulk saadi kokku ühe nädalaga (24. juunist 1. juulini.) Austria rahvaalgatuseseaduse järgi tuleb parlamendil arutada iga rahvaalgatust, mis on nõutava ajavahemiku jooksul kogunud vähemalt 100 000 toetusallkirja.
261 159 toetushäält moodustab Austria hääleõiguslike kodanike koguarvust 4,12 protsenti, teatas sama teemat kajastanud internetiväljaanne „The Local“.
Liidumaade arvestuses oli suurim toetus kõnealusele rahvaalgatusele Alam-Austrias ja Kärntenis (vastavalt 5,18 ja 4,85 protsenti kõigist kodanikest), väikseim aga Vorarlbergis (1,67 protsenti).
Allkirjakogumiskampaania üheks juhiks oli riigi üks tuntumaid eurovastaseid, endine tõlk Inge Rauscher. Praegu 66-aastane Rauscher oli samalaadse ettevõtmise eestvedajaks ka 2000. aastal, kuid toona toetas ta plaani vaid 3,35 protsenti valimisealisest elanikkonnast.
Rauscher ütles ajakirjandusele, et loodab referendumil suuremat toetajaskonda kui varem, kuna majandusseisak ja Kreeka-kriis on muutnud austerlaste hoiakut EL-i suhtes kriitilisemaks.
EL-i vastaseid meeleolusid on Austrias suurendanud ka Euroopa Komisjoni katsed kohustada riiki vastu võtma ebaseaduslikke migrante, kes on EL-i lõunapoolsetesse liikmesriikidesse tulvanud.

TÕNU KALVET   
http://derstandard.at/2000018407378/261159-unterschieben-Anti-EU-Volksbegehren

Allikas: http://uueduudised.ee/austerlased-tahavad-oma-riigi-lahkumist-euroopa-liidust/
_________________
Pange tähele, et meie kõige eestimeelsem erakond parlamendis EKRE ei soovi iseseisvust! Loodetakse veel ELi reformida rahvusriikidele sõbralikumaks, see aga on ilmselgelt võimatu. Tuleks siiski ka neil harjuda mõttega riigi iseseivusest - elust ilma kõrgete Brüsseli ülemusteta.
M.I. 

2 kommentaari:

nuntsel 7. juuli 2015, kell 16:30  

Aga kahjuks kohvikutes ja pubides,turgudel jälle inimesed arutavad EL lahkulöömist,kui Ekre ei saa hakkama tuleb uus partei,kannatada pole mõtet,sest majanduse seisak,sundtolerants ja agressiivsed direktiivid,ja peale selle,et Rahvusriigid on EL vaenlane nr.1,milleks toita nii eestis kui EL-us tohutuid uuskommunismistajaid,pole vaja mõelda, mida keegi võõrriikides meist arvab, meie oleme Eestimaa ja peame käima oma teed,mitte mingisuguses Fake demokraatias,saame ISE ükskord otsustada, mida soovime oma riigis korraldada majanduse ja oma riigi väetikeste ja vaeste eest,mitte aitama Illegaalseid Immigrante,kes on ainult ühe eesmärgiga euroopasse tulevad----ISLAMISEERUMA ja Uut kultuuri tooma.Kõigepealt aitame ennast ja kui midagi üle jääb siis ka teisi ja keda me tahame Ise oma Vabasttahtest Aidata.Ennekuulmatu kui põhja ikka on käinud meie valitsus,kes peaks kinni pidama EV Põhiseadusest---kaitsta Omaenda rahvast.Soovin Edu Eestile kõikidel tasanditel.

Matti Ilves 7. juuli 2015, kell 22:26  

Virve, tore et EList lahkulöömise üle arutletakse! Tähendab, see asi juba susiseb.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP