RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 15. juuli 2015

Konservatiivid: uus lepe tähendab Kreeka finantsokupatsiooni Saksamaa poolt

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond leiab, et Euroopa Liidu ja Kreeka kokkulepe on Kreeka riigi sisuline likvideerimine ja teadlik alandamine, milles “on selgelt näha sakslaste jõhker kättemaks”. 
EKRE aseesimees Martin Helme ütles esmaspäeval BNS-ile, et kõik need asjad, mille kreeklased referendumil nädala eest maha hääletasid, on uues paketis sees. “Paketis on käibemaksu tõus, pensionite kärped, avaliku sektori kärped, automaatsed eelarvekulutuste vähendamised, kreeklaste poolt vihatud IMF-i edasine osalus, mis olid varem kreeklaste jaoks vastuvõetamatud,” ütles Helme. “Aga lisaks on uues leppes veel rida palju karmimaid asju, mida varem polnud, näiteks kogu Kreeka raha paigutamine Luxemburgis asuvasse ja Saksa riigi poolt konrollitavasse panka, Kreeka eelarveprotsessi eurobürokraatide kontrolli alla võtmine, Kreeka pankade võtmine euroliidu otsekontrolli alla.”
EKRE aseesimehe sõnul on tegemist sisuliselt Kreeka riigi finantsilise täisokupatsiooniga ja Saksa protektoraadiks muutmisega. “See on meie ajastu Versailles´ lepe. Kui see tõepoolest jõustub – milles ma päris kindel pole – siis see tagab Briti lahkumise euroliidust ja Poola, Soome, Hollandi ja teiste vähem euroentusiastlike riikide muutumise veelgi euroskeptilisemaks,” sõnas Helme.
Helme avaldas kahtlust leppe läbimineku kohta Kreeka ja ka kõigi teiste riikide parlamentides.
“Ma ennustan, et Kreekas tõuseb selle vastu mäss. Meie jaoks on see samuti halb kokkulepe. See tõstab kõik olemasolevad Kreeka võlad kokku ja refinantseerib läbi Euroopa stabiilsusmehhanismi (ESM), mis tähendab, et kui meie võimalikud kahjud praegu Kreeka kreeditorina on kuni 700 miljonit eurot, siis ESM-i nihkumise korral need mitmekordistuvad,” rääkis Helme. “Kindlasti ei saa selle poolt olla, et Eesti maksumaksjad hakkaksid praegu, mil Kreeka maksevõimetus on täiesti ilmne, Kreeka riigi jaoks veel palju suuremaks kreeditoriks, kui me praegu oleme, see on hullumeelsus.”
Kreeka olukorra lahendus on Helme sõnul praeguse võla refinantseerimine läbi osade võlgade maha kandmise, osade ajatamise, intresside vähendamise ja nii edasi. “Teiseks on Kreeka majanduse kasvuks vältimatu oma raha. Eurodogma ei luba seda viimast ja sakslaste isekus ei luba esimest, selle tõttu ongi meil nüüd see uus ja kõigist varasematest kordades halvem “lahendus” laual,” ütles EKRE asejuht.
Eurotsooni liidrid jõudsid esmaspäeva hommikul 17 tundi kestnud tippkohtumisel kokkuleppele Kreeka abipaketi ja reformikava üle. Selleks, et alustada uue abiprogrammiga peab Kreeka 15. juuliks vastu võtma reformid, mis ühtlustavad käibemaksumäärad, võtma kasutusele meetmed, mis kärbivad pensionisüsteemi defitsiiti, tagama statistikaameti iseseisvuse ja võtma vastu paketi, mis tagab pool-automaatsed kärped juhul, kui nõutud riigieelarve primaarülejäägi tase peaks jääma saavutamata. Alles nende reformide vastuvõtmisel Kreeka parlamendis võib Euroopa Liit anda rahvusvahelistele institutsioonidele (troika) mandaadi abiprogrammi üle läbirääkimiste alustamiseks.
Läbirääkimised Kreekaga ei tähenda veel abiprogrammi kindlat avamist. Eurotsoon võttis arvesse, et võimalik programm oleks 82-86 miljardit eurot. Lisaks tekib Kreekal kohustusi 20. juuliks seitsme miljardi ja augusti keskpaigaks viie miljardi euro ulatuses, mille rahastamisel vajab Kreeka abi.

UU/BNS vahendusel

Allikas: http://uueduudised.ee/konservatiivid-uus-lepe-tahendab-kreeka-finantsokupatsiooni-saksamaa-poolt/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP