RAHVUSLANE

Rahvuslane

laupäev, 18. juuli 2015

MATTI ILVES: KREEKA "ABISTAMINE"

Tegelikult mingit Kreeka aitamist ega abistamist Euroopa Liidus ei toimu. Uuete võlgade pakkumine viib osariigi veelgi suuremasse võlakriisi. Sest Saksamaa on kindlal seisukohal, et Kreeka peab maksma kõik võlad ja sama arvab muidugi siis ka Saksa käpiknukk Eesti. Meie valitsus on näidanud, et neil ei ole Saksamaast ja Euroopa Liidust kunagi erinevaid arvamusi.
Eurotsioonis arvatakse, et uus "abiprogramm" Kreekale peaks olema vähemalt 82...86 miljardit eurot!
Allikas: Eurostat. Võlg 2013/2014

Siit näeme, et Kreeka võlg hakkab lähenema juba 200 % SKT-st. See on täielik osariigi pankrot ja seda võlga ei suudeta iialgi tagasi maksta.
Majandus- ja rahaliidu (EMU) loomisel pandi paika ELi poolt ka kriteeriumid, mõned tähtsamad neist:

1.Eelarvepuudujääk: liikmesriigi eelarvepuudujääk ei tohi ületada 3% SKT-st
2.Riigivõlg: ei tohi ületada 60% SKT-st

Riigivõlg 60% SKT-st pidi olema see piir, kus riik on veel jätkusuutlik ja sellist võlga on lootust veel tagasi maksta-teenindada, ilma, et rahva elatustase väga ja kannataks.

Uue võla andmiseks kasutatakse tõenäoliselt ESMi (Euroopa Stabiilsusmehhanismi) võimalusi ja seega ka Eesti peab olema osaline selles raha tuuldeloopimises, poliitikud kes on selle vastu lihtsalt hämavad, teadas, et see ei ole võimalik ja omal ajal võtsid ESMi parlamendis suure hurraga vastu. Hästi kirjeldab ESMi olemust ja selle kaudu osariikide orjastamist kõrgkooli õppejõud Paul Tammert järgnevas videos, vaadake kindlasti:

Tegelikult on Kreeka päästmisekeks võimalused siiski olemas ja need on järgmised: tuleb kustutada suurem osa (tublisti üle 50%) antud võlgu, vaid nii on võimalik riigi jäämine rahaliitu ja ELi, teiseks on Kreeka lahkumine E Liidust ja oma raha kasutusele võtmine.

 Teine võimalus on parim, sest vaid nii õpivad kreeklased elama oma riigi vahenditele vastavalt. Kreeka võlakriisis on süüdi vastutustundetud poliitikud ja pangad, pankurid on andnud lihtaslt oma kasumiahnusest tingitult Kreekale ülemääraseid laene.
"Tänu" ESM-ile ja riikide orjastamisele saavad pankurid kriitilised laenud alati tagasi ja nii on pankadelt võetud igasugune risk suurte laenude andmiseks! Seega on sellise ESMi asutamisega tehtud paratamatu viga ja säärane "kord" viib varem või hiljam Euroopa Liidu lagunemisele.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP