RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 21. august 2015

MATTI ILVES: INFO LUUREMÄNGUDEST ON ALATI SEGANE

Venemaa Pihkva oblastikohus mõistis Eestisti kaitsepolitseiniku Eston Kohvri 15 aastaks vangi ja kohtunik ütles kohtuotsust välja kuulutades, et Eston Kohver peab kandma 15-aastase vanglakaristuse range režiimiga vanglas.

Meil avalikustatud informatsiooni alusel rööviti Kohver Eesti territooriumilt ja kui see oli nii, siis on tegenist selgelt FSB poolse rahvusvahelise õiguse rikkumisega, aga millal luureorganid on sellega arvestanud?
Selge on see, et Eston Kohver täitis KaPo luureülesannet ja pidi kohtuma FSB Pihkva osakonna töötaja V. V. Ivanoviga. FSB süüdistuse kohaselt oli kontakti eesmärk Ivanov värvata ja saada niimoodi ligipääs kaitsepolitseid huvitavatele, Venemaa riigisaladust sisaldavatele andmetele. See võib olla üsna tõenäoline, aga täpse info puudumise tõttu on raske teha tõeseid järeldusi ja meile jääb veel pikaks ajaks saladuseks, mis piiriposti nr. 121 lähedal võsastunud alal toimus. Naiivne on arvata, et meile avaldatakse kõik luureoperatsiooni üksikasjad.

Teatati (Uudised.err,08.09.14), et Eston Kohveri röövimise ajal olid meiepoolsed piirivalve süsteemid (kaamerad) välja lülitatud.
Uudised.err: "Aga julgestus oli sündmuskohal, õigemini selle operatsiooni toimumise kohal. Julgestus fikseeris toimuva, kuid nad ei saanud sekkuda. Tuleb arvestada sellega, et tegemist oli tugevat suitsu ja plahvatust tekitanud seadeldisega ja reageerimise järgseks ajaks oli Eston Kohver juba toimetatud Venemaale" ütles KaPo peadirektor Arnold Sinisalu.
See võis nii olla, aga kindel selles olla ei saa. Tegu oli eestipoose luureoperatsiooniga, sest KaPo ametnikud ei tolgenda Eesti-Vene kontrolljoonel koos julgestusrümaga asjatult.

Edasine Eesti võimude tegevus on aga kahtlane, sest Eston Kohver´ile ei saadud tagada isegi normaalseid advokaate. Pakuti välja (arvatavasti president Ilvese nõuandel) vene võimud väljavihastanud Pussy Riot´it kaisnud advokaadid  Mark Feigini ja Nikolai Polozovi! Seepärast pole üldse vaja imestada, et Kohver nende teenetest loobus ja pidi leppima Venemaa poolt määrtud kaitsja Jevgeni Aksjonoviga.
Imelik on aga see, et peale nendest advokaatidest loobumist ei teinud Eesti pool enam ühtegi katset, et tagada Eston Kohverile uue või uued kaitsjad. Kas see ei ole imelik?

Meie suured liitlased ei ole ka Eestit eriti kippunud aitama ja mida nad üldse teha saaksid? Igatahes peab ütlema, et see oli meie luure käpardlikult läbiviidud operatsioon ja ka KaPo-sse ei pidanud minema teenima just kõige paremad "ajud", seda näitavad juba mitmed läbikukkumised ja enda seast avastatud FSB agendid (info võis juba KaPo-st lekkida FSB-le), paljudel oli ka KGB(!) minivik. Sellise minevikuga tegalased võttis tööle juba KGB-ga seotud Jüri Pihl, SIIN

Meie luurajast on muidugi kahju.

P.S. Lisan veel, et KaPo tegevus mulle ei meeldi, kuna nad jälitavad rahvuslasi, saadavad nende organisatsioonidesse ja parteidesse provokaatoreid ning koputajaid.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP