RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 22. september 2015

"Bagdadi vikaar": Euroopa piiridel tunglevad valed inimesed, tõelised abivajajad on laagrites

„Bagdadi vikaarina“ tuntuks saanud anglikaani vaimulik Andrew White on seisukohal, et Euroopa on suunanud oma kaastunde ekslikult oma piiridel tunglevatele noortele vihastele (moslemi)meestele ja ei aita piisavalt tõelisi abivajajaid – nimelt ISIS-e eest põgenenud kristlaste perekondi, kes on endiselt põgenikelaagreis.

„Kui ma näen vihaseid noori mehi Ungari piiril politseinikele vastu hakkamas ja nõudmas, et neil lastaks minna teistesse Euroopa Liidu riikidesse, siis on mul tunne, et järjekorras on ette trüginud valed inimesed,“ märkis Bagdadis vaimulikuna tegutsenud Andrew White, kes juhib praegu üht Lähis-Ida põgenikke abistavat organisatsiooni.
„Euroopa peab vahet tegema paremat elu otsivate ja oma elu pärast põgenevate inimeste vahel, vastasel korral riskime sellega, et ei suuda abistada neid, kes meie abi kõige enam vajavad.“
Vaimuliku sõnul on tõelised abivajajad ISIS-e eest pagenud Iraagi kristlaste perekonnad, kes on leidnud peavarju Jordaania või teiste riikide põgenikelaagreis ja kel pole seal mingeid väljavaateid tulevikuks.
Bagdadi kaldea katoliku kiriku patriarh Louis Raphaël I Sako aga leiab, et Lähis-Ida kristlasi ei tohiks õhutada Euroopasse välja rändama ja et iga taoline üleskutse on vastutustundetu.

Pigem peaksid Euroopa riigid aitama neid, kes seda tõesti vajavad, sõltumata nendes usust. Patriarhi sõnul on vastasel korral oht, et Iraagi, Süüria ja kogu Lähis-Ida kristlased lahkuvad oma kodumaalt.
„Seda küsimust ei saa lahendada sentimentalismi ja pealiskaudsusega. Vaja on arukust. Püsivad lahendused on need, mida saab koha peal ellu viia. Taolised lahendused nõuavad aega ja kannatlikkust, et protsesse juhtida ja lasta neil kulgeda,“ ütles patriarh.
„Kuid näib, et rahvusvahelisi liidreid ja organisatsioone see ei huvita. Nad eelistavad lasta oma tegevust mõjutada avalikkuse emotsioonidel.“
Loe lähemalt siit ja siit.
Fotol: varjupaigataotlejad püüavad jõuga läbi murda Ungari piirile püstitatud tarast.

1 kommentaari:

Anonüümne 22. september 2015, kell 14:02  

Приговор Европе. Европа должна исчезнуть.
https://www.youtube.com/watch?v=-wYSkIr2PuE&feature=youtu.be



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP