RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 6. september 2015

EKRE fraktsioon esitas siseministrile järelepärimise seoses vägistamisjuhtumiga Vaos


EKRE fraktsiooni aseesimees Henn Põlluaas esitas fraktsiooni nimel kirjaliku küsimuse siseminister Hanno Pevkurile seoses väidetava vägistamisjuhtumiga Vao pagulaskeskuses.
  1. juulil 2015 räägiti Kanal 2 saates Reporter juhtumist, kus grupp mustanahalisi immigrante vägistas Vao külas purupurjus naisterahva. Politsei kutsuti, kui toimuvat pealt näinud lapsed teavitasid sellest oma vanemaid. Naisterahvas leiti püksata tee ääres magavana. Selle asemel, et naisterahvast koheselt arstlikusse ekspertiisi viia, viis politsei ta koju kainenema.
http://www.reporter.ee/2015/06/16/vao-kulas-vagistasid-pagulased-purjus-naise/
Karistusseadustiku kohaselt loetakse vägistamiseks sugulise iseloomuga tegevust, mis on tehtud olukorras, kus ohver polnud võimeline vastupanu osutama või toimunust aru saama. Kuriteo juures loetakse raskendavaks asjaoluks selle sooritamine abitus seisundis oleva isiku suhtes, grupiviisilisus ja isikuvastase süüteo toimepanemine täisealise poolt alaealise juuresolekul.
Kui ohver ei olnud võimeline vastupanu osutama või toimunust aru saama, siis ei oma tähtsust, kas ohver esitas politseile avalduse enda seksuaalse ärakasutamise kohta või mitte. Politsei sai väljakutse sündmuspaigale, järelikult on ta kohustatud tegutsema ja selgitama välja kõik asjaolud ning kuriteo kahtluse korral kinni pidama võimalikud süüdlased.
Seoses sellega küsin:
  1. Miks ei teostatud väidetava vägistamisjuhtumi puhul kohest arstlikku ekspertiisi?
  2. Miks ei kuulatud üle tunnistajaid ja võimalikke süüdlasi?
  3. Miks ei algatatud toimunu suhtes kriminaaluurimist?
  4. Kas võimalikud süüdlased on endiselt Vao pagulaskeskuses või on nad sealt juba lahkunud?
  5. Kas politseile on antud korraldus pigistada immigrantide rikkumiste ja kuritegude suhtes silmad kinni?
Allikas: http://www.riigikogu.ee/fraktsioonide-teated/eesti-konservatiivse-rahvaerakonna-fraktsioon/ekre-fraktsioon-esitas-siseministrile-jareleparimise-seoses-vagistamisjuhtumiga-vaos/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP