RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 3. september 2015

Siim Kallas soovitab suured riigifirmad erastada

Siim Kallas Foto: Alar Truu / Õhtuleht
Endine Euroopa Komisjoni asepresident ja ekspeaminister Siim Kallas soovitab suured riigifirmad erastada.


Kallase sõnul on täiesti alusetu väide, nagu kaasneks taristuettevõtete erastamisega julgeolekuoht, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset Kaamerat».
Erakätes töötab ettevõte Kallase veendumusel efektiivsemalt ja pealegi saab müügist laekuvat tulu kasutada mõnegi suure projekti finantseerimiseks.
«Täna on see summa tänu naftahindade langusele, energiaobjektide üldisele turuväärtuse langusele natuke teine, aga arvan, et see on ikka kuskil Eesti Energia puhul miljardi ringis, teiste puhul vähem,» põhjendas Kallas.
Kallase sõnul seisab taristuettevõtete erastamine eelkõige poliitilise tahte ja julguse taga.

Allikas: http://www.postimees.ee/3314821/siim-kallas-soovitab-suured-riigifirmad-erastada
______________
Vabamüürlase Kalls-Goldbergi süda ei anna ikka rahu, et Eestile kuuluvad veel mõned suurettevõtted ja soovitab juba mitmendat korda need erastada. Meie eraettevõttetest kuulub juba 80% väliskapitalile ja suurärimehi on järele jäänud vaid mõni üksik.
Meie ärimehed neid osta ei suuda ja alles jäävad jälle vaid välismaised ärimehed ja nende kapital, nii saavad eestlased tööd rabada väliskapitali huvides, kusjuures elu on näidanud, et ettevõtete kasum liigub Eestist välja. Müügist saadav tulu on vaid ühekordne kasum riigile, aga nüüd teenivad need riigiettevõtted riigile kasumit igaastaselt.
Jutt sellest, et kapitalil ei ole kodumaad on bluff (on ikka küll), samuti ka see, et riigiettevõtted töötavad tänapäevad ebaefektiivselt. Kõik need väited on lastud lendu vaid rahvusvaheliste suurärimeeste huvides, kes soovivad koondada enda võimu alla vähegi märkimisväärsema ettevõtluse.
Ja siin on Eesti Panga kulla müünud ja petturluses kahtlustatav massoon Kallas-Goldberg neile tubli abimees!
M.I.

2 kommentaari:

karlovitz 4. september 2015, kell 15:31  

Orjarahvalt tulebki kõik ära võtta!

Anonüümne 6. september 2015, kell 01:49  

Pesku endalt kõigepealt vargusekahtlus maha ,siis tulgu õpetama mida teha või mitte.Rahvas ei usu seda kohtutsirkust, mis suurjooneliselt maha mängiti,tal ei pilgu silmgi, võtab julgelt ja häbenemata sõna.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP