RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 9. november 2015

JUHTKIRI: Peavoolumeedia „objektiivsusest“ ja EKRE boikotist

Mart Niineste kirus hiljuti konservatiivset portaali Uued Uudised, et see olevat liialt propagandistlik väljaanne, mis kandvat tugevat erakondlikku pitserit. Olgu, võib teatud määral nõustuda, kuigi portaal on tegelikult konservatiivse ja rahvusliku ideoloogia kandjaks laiemalt ning selle lugejaid/pooldajaid on peale EKRE veel teisigi. Aga Uued Uudised on selles osas vähemalt aus. Jah me oleme portaal, mis kannab konservatiivseid ja rahvuslikke väärtusi, mida omakorda kannab kõige enam Eesti Konservatiivne Rahvaerakond. Kuid ütleksin seepeale, et parem aus propaganda, kui ebaaus ja küsitav neutraalsus või “objektiivsus“, mida peavoolumeedias paraku napib. Nii näiteks Delfi, EPL, Postimees või isegi ERR, kes on end kuulutanud objektiivseks ja tasakaalustatud meediaks pole seda teps mitte. Näib, et nad  teenivad otse või vähemalt kaudselt valitseva koalitsiooni huve ja kiidavad tagant viimaste brüsselimeelset ning Eesti rahvusriiki lammutavat poliitikat. Seega on nad üsna kallutatud ja vägagi propagandistlikud kanalid ega erine objektiivsuse alal ei Uutest Uudistest ega ka näiteks Pealinna portaalist millegi poolest. Vahe on ehk ainult selles, et meie ei tao endale vastu rinda ega kuuluta müüti „sõltumatust meediast“!

Krister Paris, näib olevat kena ja arukas poiss, aga rahvuskonservatiive vihkab kogu hingest. Ei tea miks? Kas tegu on noormehe enda arvamusega või käsevad nii teha ülemused ja omanikud? Seegi pole välistatud, on ju EKRE-l ja Ekspress Meedial käsil kohtuvaidlus, ikka tollesama jõhkra sallimatuse pärast EKRE vastu, mis algas juba märtsi teisel päeval, kohe peale EKRE astumist üle Riigikogu lävepaku. Et vastata Parisele samaga peaks kutsuma üles boikoteerima antud meediagrupi väljaandeid. Kuid mis kasu oleks sellestki? Muutuksime samasugusteks nagu parised. Las igaüks loeb ja vaatab seda, mis talle südamelähedane. Olgem demokraatlikud ja sallivad. Pealegi on olemas peavoolumeedia kanalid, mis on säilitanud oma tasakaalustatud vaate ja arvamuste mitmekesisuse, näiteks Õhtuleht või TV 3.

Kallutatud peavoolumeedias pole pikemat aega olnud ühtki massimigarstiooni suhtes kriitilist artiklit või tõsisemat arutelu. On vaid võõramaalaste siiaasumist kiitvad ja multikultuuruse propageerimisest pakatavad lood. ERR on samuti migratsiooniteemalised oponentsed käsitlused nurka visanud ja tegeleb peamiselt Euroopa Komisjoni poliitika ilustava heakskiitmisega. Aktuaalne Kaamera, meie juhtiv sõltumatu „objektiivne“ uudisteprogramm on lausa Vremjastumas. Sealt pole enam ammu midagi tasakaalukat vaadata ja vaba ajakirjandusega igal juhul tegemist pole, sama kehtib ka Vabariigi Kodanike kohta. Tolerantsuse sildi all on peavoolu meedia kehtestanud üsna agara diktatuuri oponeerivate seisukohtade ja ideoloogiate suhtes. Kasutatakse erinevaid taktikaid, alates ignoreerimisest ja mahavaikimisest kuni armutu materdamiseni välja. Kui opositsiooniline arvamusliider ka esinema kustutakse, siis pannakse talle enamasti vastu kaks-kolm peavoolu kärajat ja „eksinust“ sõidetakse saate jooksul korduvalt teerulliga üle.

Kas lugupeetud neljas võim on klannistunud ja kaotanud võime olukorda Eestis ja Euroopas objektiivselt uurida või saadakse suuniseid kusagilt kaugemalt? Tükati tundub, et terve plejaad meie ajakirjanikke on üksnes tubli sotsialistlik-liberaalse maailmavaate kandja, enamus lausa Marju Lauristini enda usinad õpilased. Mäletavasti on Ajakirjanike Liitki korduvalt saatnud juhiseid meediaväljaannetele (mis on sattunud ka Uute Uudiste kätte) nii homoteema kui ka pagulaste küsimuste nö õige “käsitlemise” osas. Käsulauad on aga välja töötanud Euroopa erinevad sihtasutused.
Möödunud pühapäevane PM-online tsiteeris Marie Le Peni ja Viktor Orbanit?! Kas see tähendab, et ka Eesti konservatiividele antakse varsti sõna või on taas tegu mingi trikitamisega. Seni on rahvuskonservatiivsel arvajal võimalik oma seisukohti vabalt avaldada vaid Uutes Uudistes, Rahvuslases, Arvamuslehes, Teabelehes, Meie Kirikus  ja nüüd ka uues portaalis Objektiiv. Polegi nii vähe või kuidas? Ja muidugi sotsiaalmeedias, kuidas ma selle unustasin. Tõsi, sealgi on „objektiivsed tõeteadjad“ juba nii mõnegi vaba mõtte grupi igaveseks vaikima sundinud.

Urmas Espenberg

Allikas: http://uueduudised.ee/peavoolumeedia-objektiivsusest-ja-ekre-boikotist/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP