RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 4. detsember 2015

Libavõitlus islamiga


Meeleavaldaja Prahas: "Ei totalitaarsetele ideoloogiatele! Islam ei austa vabadust ja inimlikkust", 28.10.2015. Foto: David W Cerny, Reuters/Scanpix.

Katoliiklasest publitsisti Roberto de Mattei hinnangul on moodne terrorism Prantsuse revolutsiooni laps ning on ülimalt sümboolne, et Pariisis rock-kontserdil toime pandud massimõrv algas laulu “Kiss the Devil” ajal. Nii islamistlikule kui ilmalikule surmakultuurile saab vastu astuda üksnes evangeeliumi tõega.

Kõik analüütikud kinnitasid, et traagilise 13. oktoobri sündmused kujutasid endast kaotust Prantsusmaa eriteenistustele. Selle kaotuse peamine põhjus – tähtsam kui tulemuslikkuse puudumine – on seotud Prantsusmaa valitseva klassi võimetusega märgata terrorismi sügavamaid põhjuseid ning kasutada õigeid meetodeid sellega võitlemiseks.
Tänapäeval üle terve maailma tulvav terrorism on 1789. aasta Prantsuse revolutsiooni, samuti anarhistidest, sotsialistidest ja kommunistidest ning teistest elukutselistest revolutsionääridest koosneva pika nimekirja laps. Nemad praktiseerisid 19. ja 20. sajandil massilist vägivalda ja panid toime inimkonna ajaloos esimesed genotsiidid. Niinimetatud fundamentalistid pookisid euroopalikud kogemused terrorismi valdkonnas oma olemuselt totalitaarse ideoloogia pinnasele, milleks on islam – poliitiline religioon, mida surutakse alati teistele peale vägivalla abil.
Kavatsus viia islam nn vabariiklike väärtuste sekka võis tärgata ainuüksi nende inimeste peades, kes lükkavad kõrvale religiooni ajaloolise rolli ja taandavad kõik poliitilistele või majanduslikele konfliktidele. See mõttelaad kujutab endast hämmastavate eksimuste allikat, mis ühendavad Nicolas Sarkozy’d François Hollande’iga ning Barack Hussein Obama juhitud Ameerika Ühendriikide poolt teostatud Vahemeremaade poliitikaga.

2010. ja 2011. aasta vahetusel kuulutati välja “Araabia kevad”, uskudes, et Egiptust, Liibüat ja Süüriat valitsevate “türannide” kukutamine algatab Aafrikas ja Lähis-Idas demokraatia, vabaduse ja sotsiaalse arengu uue ajastu. Obama, Sarkozy ja hiljem Hollande olid veendunud, et diktatuurilt on võimalik valutult üle minna demokraatiale ning et see “demokraatlik revolutsioon” annab Ameerika Ühendriikidele ja Prantsusmaale üle võtmed nende maade majanduslikele rikkustele. 2011. aasta veebruaris alustas Prantsusmaa Liibüa pommitamist, et aidata džihadistlike mässuliste alustatud “demokraatlikku revolutsiooni”.

Tulemuseks oli radikaalse islami levik, 150 000 inimese surm ning veriste lahkhelide tekkimine
 islamimaailmas. Järgmisel aastal toetas Hollande Muhammad Mursit, Egiptuse värskelt valitud presidenti, kes oli seotud Moslemivennaskonnaga – liikumisega, mis oli eriliselt huvitatud president Bashar al-Assadi võimult kõrvaldamisest Süürias. 2013. aastal tegi Prantsusmaa kõik, mis tema võimuses, et Euroopa Liit kõrvaldaks kõik embargod, mis raskendasid Süüria džihadistlike mässuliste varustamist relvade, instruktorite
ja majandusliku toetusega. Nüüd saime teada, et Pariisi massimõrv sai kavandatud Süürias samades ringkondades, mis veel aasta eest olid Pariisi usalduse all. Tuleb rõhutada ka seda, et terroristideks olid teise ja kolmanda põlvkonna immigrandid, kellel on Belgia või Prantsuse kodakondsus, kuid kes on üles kasvanud linnagetodes, kus multikulti utoopia läbikukkumine on saanud ilmseks.

Inimene, kes usub edasi seda utoopiat – Barack Obama –, ütles päev pärast massimõrva, et “loosung liberté, egalité, fraternité meenutab mitte ainult Prantsuse väärtusi, vaid väärtusi, mida me kõik jagame”. Näib, et neid väärtusi jagavad ka Vatikani võimud, kui “Püha Aasta pühitsemisega võivad liituda ka muhameedlased”, kuna “on ülim aeg alustada halastuse rünnakut vägivallast lõhestatud maailmas”.
Halastus on suur kristlik voorus. Kuid juhul, kui ta on lahutatud oma seostest õigluse ja meelekindluse voorustega, muutub ta ilmaliku kapitulatsioonikultuuri kiriklikuks vasteks. Seda väljendavad tänapäeval mitmesugused kultuurilised ja moraalsed kõrvalekalded, sealhulgas satanism – antireligioon, milles palju noori inimesi ümbritseb kultusega rock-kontserte. On sümboolne, et hetkel, mil terroristid alustasid massimõrva Bataclanis, mängiti laval pala pealkirjaga “Kiss the Devil”.
Sellele surmakultuurile – nii tema islamistlikus kui ka relativistlikus vormis – võib vastu astuda ja selle üle võitu saavutada ainult tänu Evangeeliumi tõe tõelisele valgusele.

Poola keelest tõlkis isa Ivo Õunpuu
Allikas: vt siit.

Allikas: http://objektiiv.ee/libavoitlus-islamiga/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP