RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 23. detsember 2015

MATTI ILVES: EUROOPA LIIT VÕIB KEELUSTADA GENEALOOGIA SELTSID

EL Komisjon võib teha ettepaneku keelustada genealoogia seltsid või klubid, seoses uue andmekaitsedirektiiviga. Eriti on see praegu esile tõusnud Soomes, kus selle küsimuse on tõstatanud Marjo Matikainen-Kallströmiä Koonderakonnast ja tegi valitsusele ettepaneku see probleem lahendada.

Kuna sugupuu uurimine pidi olema ELi uue isikuanmete range kaitsmisega ja uue andmekaitsedirektiiviga välistatud ning vastuolus. Seega  võib Soomes lõppeda genealoogia ja perekonna ajaloo uurimine. Samuti leidas ka Soome Pereorganisatsioonide Keskliit hiljuti, et andekasitsedirektiiviga ette nähtud isikuandmete töötlemine on põhjendamatult range ja ähvardab lausa ühiskondades väljakujunenud ajalooliste ning genealoogiliste teaduste uurimist.
Meil Eestis valitseb nüüd seoses uue andmekaitsedirektiiviga täielik vaikus. Sest vana direktiivi peeti juba põhjendamatult rangaks ja selle vastu protesteerisid just ajaloolased, kes väitsid, et nüüd on muutunud paljude dokumentidele juurdepääs pea võimatuks. Võib-olla nüüd ärkab ka Eesti Genealoogia Selts.

Selline E Liidus vastuvõetav uus andmekaitsedirektiiv ei ole sugugi mitte juhus. Sest kui keelatakse inimeste sugupuude uurimine ja nende andmete avaldamine, siis on inimesi kergem muuta ajalootuks ja rahvusetuks massiks.

Kasutatud allikas: http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/sukukirjat-4252

1 kommentaari:

Anonüümne 29. detsember 2015, kell 13:37  

Eesti parseldas rahvalt luba küsimata rahva andmed mormoonidele maha ja meie ei saa enam tulevikus ise esivanemate liine uurida? Kas meilt varastatakse ajalugu? kes olid sellel ajal võimul ja kuhu liikusid rahad meie esivanemate müügi eest?

Selle eest tuleb poliitmakaagid vaibale kutsuda.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP