RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 25. detsember 2015

MATTI ILVES: JÕULUÕHTU JUMALATEENISTUSEST

Jõuluõhtu TV teenistus viidi seekord läbi iidses Haapsalu piiskopilinnuse toomkirikus, piiskop Einar Soone oslusel ja oli televiisorist vaadates igati kaunis.
Eriti meeldis kohalike laste jõuluteemaline etendus, mida täiendasid väärikalt kohalikud laste- ja täiskasvanute koorid. Ühesõnaga, oli tore ja nii nagu traditsiooniline jõuluõhtu jumalateenistus olema peab.

Lõpu eel luges Haapsalu linnapea ette president T.H. Ilvese läkituse meie inimestele. Esiteks kippus Ilves vähendama usu ja Jõulute tähendust meie elus, üteldes: "Helgete jõulude sisu ei ole vaid valges lumes, mida me tänavu paraku ei näe, see on ennekõike meis endis..." ja seda kõike suurte usupühade puhul. Mida muud saigi oodata ühelt meie riigi, rahva ja ka ristiusu hävitajalt.

Siis jõudis president juba igas esinemises või läkituses tuttava teema, eestlaste hurjutamise juurde. Seekord võttis ta jälle teemaks väidetava vihakõne: "Ometi just hea sõnaga saavutame palju enamat kui kurja kõnega, mis täidetud vihaga. Kurjadele sõnadele võivad järgneda vihased teod ning siis juba hoolimatu, kuri ja sissepoole vaatav ümbruskond." Täendab, "vihakõnele" järgnevad ilmtingimata vihateod (kuriteod) ja loogiliselt edasi sõnu arendades võime ütelda, et mida rutem me vihakõnelejad ühiskonnast isoleerime, seda parem.
Kartsin, et järgnevalt võtab Ilves üles samasooliste teema, aga seda ta õnneks seekord ei teinud.

Sellest hoolimata jättis Haapsalu jõuluõhtu jumalateenistus väga hea ja kustumatu mulje.
(Foto: ERR)

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP